Merakla beklenen dava başladı: Bitcoin ve altcoin’ler nasıl etkilenecek?
Merakla beklenen dava başladı: Bitcoin ve altcoin’ler nasıl etkilenecek?

Merakla beklenen dava başladı: Bitcoin ve altcoin’ler nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tartışmalı stablecoin Tether ve Bitfinex‘in sahibi olan şirket iFinex ile ilgili beklenen dava bugün New York’ta görülmeye başlandı. Bu davanın Bitcoin ve altcoin’lerin fiyatını etkileme potansiyeli olması nedeniyle önemli.

Merakla beklenen Tether davası, bugün başladı

Nisan ayında bildirdiğimiz gibi, New York Başsavcısı ofisi hem Bitfinex’in hem de Tether’ın ana şirketi olan iFinex hakkında soruşturma başlattı. İddiaya göre, şirket 900 milyon dolarlık Tether rezervine erişim sağlayarak 850 milyon dolarlık zararını kapattı.  iFinex önemli iddialarla karşı karşıya, bugün davanın şirket lehine mi yoksa aleyhine mi sonuçlandığını göreceğiz.

Tether’ın skandallarının tarihi

Elbette ki Tether için istenen sonuç elbetteki davanın iFinex lehine sonuçlanması. Her iki durumda da gelişmelerin ne olacağını ve genel kripto para piyasası üzerinde bir etkisi olup olmayacağını görmek çok ilginç olmaya devam ediyor. Bu, şirketin tartışmalı geçmişi göz önüne alındığında dava daha da önemli hale geliyor.

Mati Greenspan: “Tether davası olumsuz sonuçlanırsa Bitcoin ve altcoin’ler artabilir.”

Doğal olarak, baskın stablecoin’in ve aynı zamanda en popüler kripto para birimi borsalarının sahibi olan iFinex ve bu davanın çözülme şeklinin Bitcoin ve kripto para birimi piyasasına olası etkileri söz konusu. Konuyla ilgilenen kıdemli analist Mati Greenspan, eToro’nun günlük bülteninde düşüncelerini paylaştı ve iFinex’in suçlu bulunmasının Bitcoin’e ve diğer kripto para birimlerine fayda sağlayacağını belirtti:

Kısa vadede, iFinex’in suçlu bulunmasının en olası sonucu, Bitcoin ve muhtemelen altcoin’lerin fiyatlarının artmasıdır. Tether’e olan güvende herhangi bir erozyon, genellikle yatırımcıların USDT’lerini bırakacakları ve başka kriptolar alacakları anlamına gelir.

Davanının nasıl sonuçlanacağını bugün göreceğiz. Ancak her durumda, ilerideki bu durumun gelişimini izlemek özellikle ilginç olacak. 

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin