Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek
Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek

Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto sektörünü çevreleyen konular, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyeleri için yapılacak bir sonraki Kongre duruşmasının bir parçası olacak.

SEC ve diğer regülatörler yarın Bitcoin ve kripto düzenlemelerini tartışacak

Kripto paralarla ilgili gündem maddeleri, kripto para birimleri ve Bitcoin ETF’leri için Menkul Kıymetler Kanunu’nun uygulanması olacak. Facebook’un kripto projesi Libra, ayrıca Salı günkü (24 Eylül 2019) görüşmelerin bir parçası olacak. Çeşitli yargı bölgelerindeki otoriteler, parasal egemenliğe yönelik riskler karşısında önerilen dijital para birimine karşı çıktılar. Toplantıda kriptoya özgü gündemde, menkul kıymetler yasalarının kripto para birimlerine uygulanması yer alıyor. SEC Başkanı Jay Clayton, çoğu kripto paranın menkul kıymet olduğunu sürekli olarak savunuyor:

Federal menkul kıymetler kanunları, dijital olup olmadıklarına bakılmaksızın, hisse senetleri, tahviller ve yatırım sözleşmeleri dahil olmak üzere menkul kıymetler için geçerlidir.

Kripto alanındaki güncel konuya uygun olarak Libra, toplantıda tartışılacak konular arasında yer alacak. Projenin tanıtım yazısı ilk çıktığında Komite başkanı Rep. Maxine Waters (D-CA) projenin en sert rakiplerinden biriydi. Notlara göre, toplantıda Libra’nın menkul kıymet teşkil edip etmediğini diğer şeylerin yanı sıra belirlenmeye çalışılacak. Böyle bir düşünce, stablecoin projesi için başka bir yasal engel oluşturuyor.

Micky

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin