Bitcoin vadelileri ve açık pozisyonlardan yepyeni rekorlar geldi!
Bitcoin vadelileri ve açık pozisyonlardan yepyeni rekorlar geldi!

Bitcoin vadelileri ve açık pozisyonlardan yepyeni rekorlar geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimi yürütme hizmeti sağlayıcısı Skew’dan alınan veriler, CME Group Bitcoin vadeli işlemlerinin 24 Kasım Salı günü 1,8 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek hacim verisine ulaştığını gösteriyor. Açık pozisyonlar da 1,2 milyar dolarlık tarihi bir zirveye ulaştı.

Bitcoin fiyatı ile birlikte vadeliler ve açık pozisyonlar da yükselişte

Hem Bitcoin hacimleri hem de açık pozisyonlar yükselirken, en iyi kripto para birimi fiyatta da tarihsel bir artışa tanık oluyor. 25 Kasım çarşamba günü, varlık 19.000 dolar sınırını geçti.

CME’nin Aralık 2017’de Bitcoin vadeli işlemlerini başlattığını belirtmek gerekiyor. Şu anda ABD’de nakit olarak ödenen tek düzenleme olan CME ocak ayında Bitcoin opsiyonlarında da işlem yapmaya başladı.

Kurumsal FOMO baş gösteriyor

Veriler aynı zamanda kurumlarda FOMO (fırsatı kaçırma korkusu) olabileceğinin de bir göstergesi. Kurumların kripto alanına girişi, Bitcoin fiyatını yeni bir zirveye çıkarmak için eksik halka olabilir.

Vadeli işlemlerin yükselmesi, yerleşik operasyon kanalları aracılığıyla Bitcoin’e düzenlenmiş maruziyet için artan bir talep olduğuna dair bir sinyal olabilir.

2020’de Bitcoin fiyatındaki artış, 2017 rallisinden farklı. Tarihsel olarak, bireysel yatırımcılar Bitcoin’in fiyatını belirliyordu. 2017’de ICO çılgınlığı boyunca bireyler bu artışa katkıda bulunmuştu. Ancak kurumların girişi mevcut dalga için potansiyel olarak kritik bir itici güç olarak karşımıza çıkıyor.

Bu arada, bu seferki Bitcoin rallisinin öncekilerden neden farklı olduğunu merak ediyorsanız buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin