Tanınmış trader: “Bitcoin yatırımcıları dikkat! S&P 500 kötü sinyaller veriyor.”
Tanınmış trader: “Bitcoin yatırımcıları dikkat! S&P 500 kötü sinyaller veriyor.”

Bitcoin vadeli ve opsiyon işlemleri büyük bir BTC fiyat hareketinin yaklaştığını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin son haftalarda oldukça volatil idi. Ancak vadeli işlemler piyasasının açık pozisyonu, yatırımcıların büyük bir hamle için kendilerini desteklemeleri gerektiğini gösteriyor.

Bitcoin (BTC), son haftalarda oldukça dalgalı bir seyir izledi ve üç yıldır ilk kez 16.000 $’ın üzerine çıktı. Ancak vadeli işlemler piyasasının açık pozisyonu, büyük bir volatilite artışının muhtemelen çok yakın olduğunu gösteriyor.

“Açık Pozisyon” terimi, vadeli işlemler piyasasında aktif olarak açık olan sözleşmelerin toplamını ifade eder. Açık pozisyon yüksekse, Bitcoin fiyat hareketine bahis yapan çok sayıda trader olduğu anlamına gelir.

Şu anda, 13 Kasım itibarıyla Bitazu Capital kurucu ortağı Mohit Sorout, Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyonunun tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Bu durum, yakın vadede artan volatilite şansının sürpriz olmaması gerektiği anlamına geliyor.

Sorout, Bitcoin’in büyük fiyat hareketlerini takiben kademeli tasfiye etme eğilimine atıfta bulunarak “tasfiye festivali”nin başlamadığını açıkladı.

Daha yüksek seviyede açık pozisyon büyük dalgalanmayı tetikleyebilir

Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri tipik olarak 125x’e kadar yüksek kaldıraç sunar. Traderlar, platforma bağlı olarak 1x ila 125x kaldıraç arasında herhangi bir yere erişebilirler.

Bir pozisyonun kaldıraç oranının yüksek olması tasfiye fiyatının giriş fiyatına daha yakın olduğu anlamına gelir. Örnek olarak, bir trader 20x kaldıraçla Bitcoin’e long pozisyonunda 16.300 $’dan girerse 20x kaldıraçla, bir trader 10.000 $ değerinde sermaye ile 200.000 $ ‘lık işlem yapabilir.

Ancak yüksek kaldıraç, tasfiye fiyat izleyicisinin daha sıkı olduğu anlamına gelir. 16.300 $’dan 20x long pozisyonunda olması durumunda, BTC 15.600 $’ın altına düşerse, pozisyon tasfiye edilir.

Bir pozisyon, yerinde bir stop-loss ile tasfiye edilirse, ticaret tüm pozisyonu silecektir. Bu nedenle, 20x’te 10.000 dolarlık bir long pozisyonu (200.000 dolarlık pozisyon) tasfiye edilirse, o zaman 10.000 dolar tamamen kaybedilecektir.

Büyük bir fiyat hareketi meydana geldiğinde ve vadeli işlemler piyasasının açık pozisyonu yüksek olduğunda, Bitcoin büyük dalgalanma artışları görme eğilimindedir.

Bu eğilimin Bitcoin’in kısa vadeli fiyat döngüsü üzerinde olumlu veya olumsuz bir etkisi olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Long odaklı sözleşmeler sıkışırsa, BTC düşecek ve short sözleşmeler tasfiye edilirse BTC artacaktır.

Büyük vadeli işlem borsalarında, Bitcoin’in ortalama fonlama oranı % 0.01’dir. Bu, piyasanın nispeten dengeli olduğu ve ne alıcıların ne de satıcıların piyasada ezici bir konumda olmadığı anlamına gelir.

Opsiyon piyasası da ısınıyor

Bitcoin türevleri piyasasının geri kalanı da benzer şekilde ticaret aktivitesinde ve açık pozisyonda bir artış görüyor.

En iyi kripto para birimi opsiyon borsası olan Deribit’in toplam Bitcoin opsiyonlarının açık pozisyonunu gösteren grafiği de son birkaç gün içinde rekor seviyeye ulaştı.

Opsiyon piyasasının açık pozisyonunun yükselişinin zamanlaması dikkate değer. Çünkü teorik olarak, opsiyon açık pozisyonları ayın sonuna doğru zirve yapmalı.

Aylık BTC opsiyon sözleşmeleri her ayın dördüncü Cuma günü sona erer ve bu nedenle, açık pozisyon  her ayın son haftasında yükselme eğilimindedir.

Ancak veriler, boğaların yaklaşan 525 milyon dolarlık opsiyonların sona ermesinden etkilenmediğini gösteriyor. BTC 15.500 $’ın üzerinde kaldığı sürece, büyük opsiyonların sona ermesinin fiyat üzerinde büyük bir etkisi olmayacak.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin