Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti
Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti

Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin vadeli işlemleri, Chicago Ticaret Borsası (CME) ve Chicago Yönetim Opsiyon Borsası (CBOE) 2017’nin sonunda kurumsal yatırımcılara bu türev ticaret seçeneğini açtığından beri popülerlik kazanıyor.  Dün birkaç kripto para ve geleneksel borsada görülen 20 milyar doların üzerindeki büyüme dikkat çekiciydi.

Skew’den gelen bilgiler (@skewdotcom), 12 popüler borsada Bitcoin vadeli işlemlerinin günlük işlem hacminin geçen haftaya göre artışını gösterdi. Dün 20 milyar dolardan fazla bir artışla sonuçlandı.

Eylemin çoğu, kripto para borsaları OKEx, Huobi ve BitMEX’ten geldi. Binance ayrıca altcoin vadeli işlem seçeneklerini başlattıktan birkaç gün sonra oldukça belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

CME ve fiziksel olarak yerleşmiş Bakkt gibi kurumsal seçeneklerle ilgili olarak, bunların varlığı hala oldukça az görülüyor.

2020 yılı türev ticaretinin yılı mı?

2020’ye sadece birkaç gün kala, vadeli işlemlerde günlük hacimdeki artış eğilimi, bunun türev ticaret için büyük bir yıl olabileceğini gösterdi. 2019’a kadar, özellikle kurumsal teklifler, ilgi artışını gösteriyordu.

Kasım 2019’da kurumsal yatırımcılar ve Bitcoin arasında çok önemli bir köprü aracı olarak nitelendirilen Bakkt, yavaş bir başlangıçtan sonra etkileyici bir büyüme gösterdi. Geçen yılın sonlarında bir gün boyunca tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42,5 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemleriyle rekor kırdı.

Dahası, dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olan CME, yatırımcılarının artan ilgisine cevaben gelecek hafta gibi yakın bir tarihte vadeli işlem sözleşmelerinde Bitcoin opsiyonları sunmaya hazırlanıyor. Bu, CME’nin, artan talep nedeniyle, geçen yıl Eylül ayında aylık Bitcoin vadeli açık pozisyon limitini 10.000 BTC olarak güncelleyerek ikiye katladığını açıkladı.

Yukarıda belirtildiği gibi, ilgi çeken sadece Bitcoin vadeli işlemleri değil. Binance, en iyi 20 altcoinin birçoğu için 75x kaldıraçla vadeli işlem ticareti hizmeti veriyor. StormGain gibi borsalar ayrıca Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve XRP gibi kripto para birimlerinde yüksek çarpan ticaretine izin veriyor.

Vadeli işlem ticareti Bitcoin’e ne yarar sağlar?

Birçoğu, bu birleştirilmiş günlük hacimleri, olgun bir Bitcoin pazarına işaret edebileceği için memnuniyetle karşılayacaktır.

İlk olarak, büyüyen kurumsal girişler var. Ayrıca, geleneksel bir ürünle böyle yeni ve değişken bir varlığa yatırımın artması, kripto para piyasasına daha fazla ilgi çekebilir.

Bununla birlikte, bir handikap da var. Bazıları bunun gibi türev ticaretin güçlü spekülatif ticarete izin verdiğini düşünüyor. Bu da genel Bitcoin pazarına zarar verebilir. Ticaret yollarını artmasıyla Yatırımcılara, teknolojiyi veya genel olarak ekosistemi anlamaya çok fazla ihtiyaç duymadan, Bitcoin fiyat hareketi odaklı bahis yapma fırsatı sunulmaktadır.

beincrypto


İçerikteki bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapacağınız herhangi bir yatırımdan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparaanaliz.com sorumlu değildir. Yatırım faaliyeti, sonuç olarak bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin