Bitcoin vadeli işlem primleri düştü, ne anlama geliyor?

Bitcoin vadeli işlem primleri düştü, ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde alışılmışın dışında gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. Bu seferki veriler Bitcoin vadeli işlem primlerine ait. Son zaman dilimlerine bakıldığında Bitcoin vadeli işlem primleri düşük seviyelerde kaldığı görülüyor.

Bu düşük performans eğiliminden çıktıkları durumlar oldu. Ancak hemen geri düştü. Bu, tükenmenin yaklaştığını ima ettiği için vadeli işlem primleri için tüm kötü haberler anlamına gelmiyor. Bu, yılın en düşük seviyelerine yakın işlem gören primlere bağlanıyor ve bunun neredeyse bir tükenme noktası olduğunu gösteriyor.

Bitcoin vadeli işlem primleri düşüşte

Bitcoin vadeli işlem primlerinin düşmesinin nedeni, son zamanlarda dijital varlığı sarsan satışlara bağlanabilir. Satışlar sadece kripto para birimine doğrudan maruz kalan yatırımcılarda görülmekle kalmadı. Aynı zamanda ETF’ler gibi geleneksel piyasa araçlarına maruz kalanlar da satış yapıyor. Bunlardan en öne çıkanı, düşük tabanın arkasındaki ana etkenlerden biri olduğu söylenen ProShares BITO ETF’den kaydedilen yüksek çıkışlar oldu.

2021 yılında ilk ETF olarak ortaya çıkan BITO, piyasa düşüşlerini derinden hissetti. Kripto borsaları FTX ve Binance genelinde, bitcoin üç aylık bazda, şimdiye kadar kaydedilen en düşük oranlardan biri olan %25 ila %3 civarında bir eğilim gösteriyor. 

Temelin bu kadar düşük seviyeye en son dokunduğu zaman, bitcoin fiyatının mücadele ettiği Şubat ayında olmuştu. Dijital varlığın değeri, kripto para birimi için 6.000 dolarlık bir toparlanmayı körükleyen kısa bir sıkışıklığın ardından derhal toparlandı ve 44.000 dolarlık bir zirveye dokunduğunu gördü.

Bitcoin zirve görse de vadeli işlem primi cephesinde daha düşük bir ivme geldi. Şu anda Şubat ayında olduğundan daha düşük işlem görüyor ve %1,34’lük bir primle offshore mekan benzerlerinin gerisinde kalıyor. Bu, yatırımcıların dijital varlığa karşı nasıl hissettiklerinin doğrudan bir göstergesi olarak görülüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin