Bitcoin TL karşısında yeni ATH'sine ulaştı
Bitcoin TL karşısında yeni ATH'sine ulaştı

Bitcoin TL karşısında yeni ATH’sine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ay dünyanın en fazla değer kaybı yaşayan para birimi olan Türk Lirası, Bitcoin’e karşı tüm zamanların en yüksek seviyelerini belirlemekten yorulmuyor.

Bugün erken saatlerde, Türkiye hızla yükselen enflasyonla başa çıkmaya çalışırken Bitfinex borsasında 1 BTC 117.910 TL’lik zirve değerine ulaştı.

Enflasyonist fiat para birimleri enflasyonu düşüren Bitcoin ile buluşuyor

Şu ana kadar lira, ABD doları karşısında değerinin yüzde 40’tan fazlasını kaybederek çok zor bir yıl geçirdi.

Bu arada, sabit kodlu enflasyonu düşürücü para politikasına sahip bir kripto para birimi olan Bitcoin, 2020’de yüzde 90’ın biraz üzerinde bir artış gösterdi.

2017’nin sonlarında BTC’nin ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolar, artık radarda bir patlama gibi görünüyor.

BTC

Tabii ki, değer kaybı yaşayan Türk Lira’sı sert darbeye maruz kalan tek fiat para birimi değil. CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre Arjantin pesosu, 23 Ekim’de 1 milyon ARS kilometre taşını geçtikten sonra bugün BTC’ye karşı ömrünün en yüksek seviyesini güncelledi.

Peso

Orta Doğu’da kripto lideri

Türkiye’de kripto para kullanımı giderek artıyor. Eylül raporunda blockchain izleme aracı Chainalysis, Orta Doğu bölgesindeki diğer tüm ülkelerden daha yüksek olan kripto para birimini benimseyerek 29. sıraya yerleştirdi.

Kripto para birimine olan bu yoğun ilginin arkasındaki ana itici güç ekonomik belirsizliktir. Bu durum hiper enflasyondan muzdarip Venezuela ve diğer mücadele eden Latin Amerika ülkeleri için de geçerlidir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin