Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”

Bitcoin satmak için iyi bir zaman mı? Bu 4 işarete dikkat edin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son dönemde oldukça iyi bir performans izliyor. Koronavirüs salgınından sağ çıkan kripto para birimi yeni zirvelere ulaşma yolunda ilerlerken varlığını satmak için istekli olan ciddi bir trader grubu da söz konusu. Peki Bitcoin satmak için iyi bir zaman mı? Bir uzmana göre aşağıdaki dört sebep, BTC’lerini satmamanız gerektiğini gösteriyor.

Bitcoin satmak için iyi bir zaman olmayabilir

Bitcoin fiyatı, bu ay 12.000 dolar tarafından dört defa ret yedi. Birçok trader fiyatın 9.000 dolara düşebileceğini düşünüyor. Bazı düşüş kehanetlerine rağmen, fon yöneticisi Charles Edward, Bitcoin için her şeyin yolunda olduğunu iddia ediyor.

Charles, bir sonraki boğa rallisini yönlendirecek ve fiyatı yeni zirvelere taşıyacak bir dizi makro faktörden bahsetti. Charles’ın önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatını yukarı çekeceğini düşündüğü o işaretler şöyle:

1- Dave Portney, Bitcoin satın aldı

Winklevoss kardeşler, ünlü trader Dave Portnoy’un Bitcoin satın almasına yardımcı oldu. Geleneksel finans üzerine yatırımlar yapan bir trader’ın BTC’yi benimsemesi elbette büyük bir olay. Kripto analistleri, hareketin Bitcoin’i Dave’in binlerce takipçisine tanıtacağını düşünüyor. Kesinlikle BTC ticaretini hızlandırabilecek bir olay.

2- Fed’in dijital dolar projesi

Federal Rezerv’in dijital dolar projesi için MIT ile iş birliği yaptığı haberi, kripto topluluğunu heyecanlandırdı. Proje bir araştırma deneyi olsa da Federal Rezerv’in kripto para birimlerine ısındığını yansıtıyor. ABD dolarının rezerv para durumu göz önüne alındığında, proje küresel finansal önem taşıyor.

Dijital dolar araştırma projesi, merkez bankası dijital para politikası geliştirmede bir kilometre taşı olacak. Proje ayrıca genel olarak Bitcoin ve kripto varlıklarına ilgi uyandıracak.

3- Tether piyasa değeri artıyor

Tether’in piyasa değeri hızlı bir şekilde artıyor. Son yüzde 25’lik artış, Tether’in piyasa değerini 10 milyar dolar seviyesinin üstüne taşırken BTC ve diğer altcoinlere artan sermaye ilgisini de gösteriyor.

4- Bitcoin arzının büyük bir kısmı hâlâ hareket etmeyi bekliyor

Blockchain verileri, BTC arzının önemli bir kısmının henüz dolaşıma girmediğini gösteriyor. Bu durum büyük oyuncuların henüz mevcut rallide yer almayacağı anlamına geliyor. Glassnode verileri, cüzdanlarda depolanan BTC miktarının yüzde 61’inin son 12 aydır hareket etmediğini gösteriyor. Bu nedenle, trader’ların BTC satmadan önce balinaların büyük hamleler yapmasını beklemesi tavsiye ediliyor.

Peki sizce Bitcoin satmak için iyi bir zaman mı? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin