Bitcoin rallisinin henüz başında olduğumuzu gösteren 5 kritik işaret
Bitcoin rallisinin henüz başında olduğumuzu gösteren 5 kritik işaret

Bitcoin rallisinin henüz başında olduğumuzu gösteren 5 kritik işaret

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, birkaç gün önce yıllık en yüksek seviyesi olan 14.149 doları gördükten sonra önemli ölçüde geri çekildi. Yine de gerçek rallinin daha yeni başladığına dair beş kritik işaret var.

Yükselen “HODLing” aktivitesi, rekor düzeydeki temeller, düşük perakende ilgisi, daha yüksek zaman aralığı ve teknik göstergeler, daha büyük bir boğa koşusunun yaklaşmakta olabileceğini gösteriyor.

1- Yüksek zaman aralığındaki kopma

Bitcoin, 2017’den beri test etmediği bir seviye olan 14.000 doların üzerinde yerel zirvesinden %6’nın üzerinde bir düşüş gösterdi.

Ancak haftalık ve aylık zaman dilimlerinde net bir kırılma söz konusu. İlk haftalık ve aylık mum yaklaşık üç yıldır ilk kez 13.000 doların üzerinde kapandı.

2 Kasım Bitcoin haftalık fiyat grafiği
2 Kasım Bitcoin haftalık fiyat grafiği

Aylık grafik Bitcoin’in temel hareketli ortalamaların çok üzerinde olduğunu gösteriyor. Teknik olarak bu durum, momentumun hala sağlam olduğu anlamına gelir, ancak sağlıklı bir geri çekilme faydalı olabilir.

2- Google Trends etkinliği ve sosyal hacim hâlâ düşük

Bir boğa koşusunun en yoğun olduğu dönemde, perakende talebi içeri girdikçe “Bitcoin” anahtar kelimesine yönelik Google Trends faaliyeti hızla yükseliyor. Piyasa duygusu coşkulu hale geldiğinde, balinalar kâr alma eğiliminde girer ve pazarın düşmesine neden olur.

Geçtiğimiz birkaç ayda, Bitcoin’in güçlü rallisine rağmen Google Trends etkinliği düşüktü. Bu da pek çok perakende yatırımcının Google’da BTC hakkında arama yapmadığını gösteriyor.

The Tie’ın verilerine göre, ekim ayında Bitcoin’in aylık tweet hacmi sadece %7,8 arttı. Fiyatın zirve seviyelerde olmasına rağmen perakende ilgisinin olmaması, BTC’nin bir boğa piyasasının erken aşamalarında olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin aylık tweet hacmi
Bitcoin aylık tweet hacmi

3- Teknik göstergeler Bitcoin rallisinin henüz ısınmadığını gösteriyor

Mayer Multiple’a göre, tarihi Bitcoin fiyat döngüleri göz önüne alındığında mevcut BTC rallisi henüz ısınmadı.

Mayer Multiple, Bitcoin’in fiyatını, uzun vadeli fiyat eğilimini değerlendiren 200 günlük hareketli ortalamasına göre analiz ediyor. Sayı 2,4’ün üzerindeyse, rallinin muhtemelen aşırı ısındığını gösteriyor. Örneğin 2017’de BTC 20.000 dolara ulaştığında, bu sayı 3,8 civarına yükselmişti.

2 Kasım itibarıyla Mayer Multiple, 1,27 civarında geziniyor. Bu da BTC’nin mart ayından bu yana 3.600 dolardan 13.350 dolara yükselmesine rağmen, rallinin ısınmadığını gösteriyor.

Mayer Multiple
Mayer Multiple

4- Bitcoin hash oranı rekor seviyeye yakın

Her yıl sonbaharda Çin’in kuzey bölgeleri yağmur mevsiminden geçiyor. Hidroenerjiye güvenen büyük madencilik merkezleri, daha ucuz elektriğe erişebiliyor ve bu da daha verimli bir şekilde Bitcoin madenciliği yapılmasına olanak tanıyor.

Yağmur mevsimi sona erdiğinde, Çin’in kuzey bölgesinde büyük bir madenci göçü yaşandı. Sonuç olarak Bitcoin’in hash oranı kısa sürede aniden düştü.

Yine de geçen yılki 30 günlük ortalama oran, Bitcoin hash oranının hâlâ rekor seviyeye yakın olduğunu gösteriyor. Şu anda saniyede yaklaşık 132 milyon terahash (TH/s) yakalanmış durumda. Ocak 2020’de hash oranı, 100 milyon TH/s’nin oldukça altındaydı.

Hash oranı
Hash oranı

5- HODLing etkinliği güçlü

Uzun süredir Bitcoin sahiplerinin eğilimini değerlendiren HODL dalgalarına bakıldığında, daha fazla yatırımcının giderek daha uzun süre BTC tuttuğu görülebiliyor

HODLing aktivitesi, BTC fiyatının kısa bir süre 3.600 doların altına düştüğü mart ayından bu yana arttı. O zamandan beri yatırımcılar sürekli olarak BTC biriktiriyorlar.

HODL Waves
HODL Waves

Güçlü temeller, uygun yüksek zaman dilimi teknik yapısı ve olumlu teknik göstergelerin bir araya gelmesi, sonunda Bitcoin için daha büyük bir rallinin tetiklenebileceğini ortaya koyuyor.

Tabii ki Bitcoin için sıradaki hamlenin düşüş olacağını iddia eden kişiler de var. Onlardan birini buradaki yazımızda ele aldık.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin