Bitcoin rallisinin arkasında bu gelişme mi var?
Bitcoin rallisinin arkasında bu gelişme mi var?

Bitcoin rallisinin arkasında bu gelişme mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kriptoparahaber – Bitcoin’in fiyat rallisinin arkasında artık önemli miktarda dolara karşılık gelen BTC tutan adresler mi var?

BitInfoCharts tarafından sağlanan verilere göre, şu anda 10.000 $’dan fazla Bitcoin tutan bir milyondan fazla cüzdan var. Bu durum, Bitcoin’in son fiyat rallisinin arkasında bir neden olarak görülüyor.

Bitcoin tutan adres sayısı

Yazının yazıldığı sırada, BitInfoCharts’ın varlık listesi 10.000 $’dan daha fazla BTC tutan adreslerin toplamını 1.095.150 olarak gösteriyor.

Bitcoin

Bir kişi birden fazla Bitcoin adresine sahip olabileceğinden, bu rakamların mutlaka 10.000 $ değerinde Bitcoin tutan bir milyondan fazla insanın olduğu anlamına gelmediğini belirtmek önemli.

Bununla birlikte, bu, son aylarda büyük ölçüde Bitcoin fiyatındaki artış nedeniyle değer kazanan Bitcoin için bir kilometre taşı. Geçen ay Bitcoin 10.700 $’dan şu anki değeri olan 15.630 $’a yükseldi. Yani %46’lık bir artış söz konusu.

Rakamlar, yalnızca Bitcoin’in en zengin kategorilerinde kaç Bitcoin adresinin bulunduğunu değil, aynı zamanda ünlü kripto para biriminin daha mütevazı miktarlarda servete nasıl dağıtıldığını da gösteriyor.

Bitcoin cüzdanlarının büyük çoğunluğunun – yaklaşık 16 milyon ya da tüm cüzdanların %48’inin – 0 ile 0.0001 arasında bir rakamda Bitcoin tuttuğu bir durum söz konusu. Bitcoin sahiplerinin %25’i de bu kategorinin hemen üzerinde duruyor ve 8 milyon cüzdan 0,001 ile 0,01 Bitcoin arasında bir konuma sahip.

Yine de, Bitcoin’in yüksek varlıklı ve zengin yatırımcıları zaten buradalar. Grayscale Investments, son 30 gün içinde yatırımcıları adına değeri 600 milyon doları aşan 40.000’in üzerinde Bitcoin topladı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin