Bitcoin Private (BTCP) yükselişte.
Bitcoin Private (BTCP) yükselişte.

Bitcoin Private (BTCP) dikkatleri üzerinde topluyor: Ama neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Private (BTCP) son bir haftada gösterdiği dikkat çekici yükselişle gündemin zirvesine yerleşti. Peki bu yükselişe neler sebep oldu? Detaylı durum analizine hep birlikte bakalım.

Hatırlatmak gerekirse, bir Bitcoin forku olan Bitcoin Private’ın çatallaşması 28 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşmişti. 

Yılın ilk çeyreği sona erdi, ikinci çeyrek yeşilleniyor

Kripto para sektöründeki çoğu varlık için 2018’in ilk çeyreği, kötü bir grafikle geride kaldı. Bununla birlikte ikinci çeyreğin başlamasıyla yeşil ışık yeniden yandı. Bitcoin, 10 bin dolara yaklaşan bir dönüşe öncülük ediyor.

Bitcoin için istikrarlı bir boğa piyasasından söz etmek güç olsa da altcoinler için yükseliş trendine geçtiğimizi söyleyebiliriz. Bitcoin Private (BTCP), son bir haftada %90’lık bir fiyat artışıyla bu yükseliş yarışında başı çekiyor.

Bitcoin Private (BTCP) fiyat ve durum değerlendirmesi

Son bir hafta içerisinde %90’ın üzerinde fiyat artışıyla Bitcoin Private, toparlanma sürecindeki boğa piyasasının önde gelenlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Zira BTCP, 7 gün içinde 23 dolardan 42 dolara yükseldi.

Bitcoin Private (BTCP) 14 Nisan - 21 Nisan 2018 grafiği
Bitcoin Private (BTCP) 14 Nisan – 21 Nisan 2018 grafiği (Kaynak: Coinmarketcap)

Haberin yazılış anında, son 24 saatte gösterdiği %28,11’lik artışla 43,24 dolardan işlem gören Bitcoin Private (BTCP), piyasa değeri bakımından kripto paralar arasında 30. sırada yer alıyor. Ayrıca son 24 saatte gösterdiği 1 milyar 395 milyon dolarlık piyasa hacmi artışının ardından Bitcoin Private’ın yeni piyasa hacmi 882 milyar 208 milyon dolar olarak kaydedildi.

Piyasa spekülatörleri bu artışların ani bir şekilde sona ermek üzere olduğunu ima ediyor lakin Bitcoin’in piyasa seyri, durumun öyle olmadığını gösteriyor. Bitcoin Private cephesinde bu artışı haklı kılan bazı gelişmeler var. Şimdi onlara bakalım.

Electrum
Electrum

Electrum piyasaya sürüldü

Birkaç gün önce Bitcoin Private, Electrum cüzdanının piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Yeni Electrum, (BTCP, 1.1.0 sürümü) Ledger Nano S desteğiyle birlikte geliyor.

Bitcoin Private ekibi, topluluklarında Segwit desteğini Electrum’a entegre etmek için yapılan çalışmaların güncellendiğini belirtti. Electrum – BTCP ile ilgili detaylı bilgi ve kurulum yönergeleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Ticari çözüm yolda

Bir Bitcoin Private takipçisiyseniz ticari çözümlerle ilgili referansları okumuşsunuzdur. Ticari çözüm, işletmelerin BTCP ile yapılan işlemleri kabul etmesini sağlayacak bir işlem hizmeti oluşturacak. Bitcoin Private ticaret çözümünün beta sürümü, resmi sürümde belirtildiği gibi Nisan sonunda yayımlanacak.

Bitcoin Private, Nano Ledger eklentisi alıyor

Ledger Nano S
Ledger Nano S

Dünyanın en ünlü ve güvenli donanım cüzdanlarından olan Nano Ledger, bir sonraki Nano Wallet sürümüne Bitcoin Private’ı da ekliyor. Ledger ekibinden Nicolas Bacca tarafından dile getirilen bu bilginin ardından Bitcoin Private kullanıcıları coinlerini son derece güvenli olan bu cüzdanlarda saklayabilecek.

Bitcoin Private elçisi olun

Bitcoin Private (BTCP) hakkında meraklı olan ve bu kripto paranın ticari ve sektörel faydalarının yaygınlaştığına inanan kripto meraklıları için yeni bir destek yöntemi mümkün kılındı. Buraya tıklayarak siz de bir Bitcoin Private elçisi olabilirsiniz.

Stocks Gazette

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin