Bitcoin Roger Ver: “Fiyatlara değil, kriptoların kullanım durumlarına bakın.”pazarı manipüle edildi mi?
Roger Ver: “Fiyatlara değil, kriptoların kullanım durumlarına bakın.”

BitMEX kesinti zamanı kripto pompası: Bitcoin pazarı manipüle mi ediliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX, planlanan bakım çalışmaları nedeniyle bir süre kapalı kaldı. Bu sürede tüm kripto para birimleri için toplam piyasa hacminin bir saatten az bir sürede 12 milyar dolar arttığı görüldü. Ayrıca kripto para yatırımcılarının önde gelen kripto para için kısa pozisyon açamadığı tam bu dönemde Bitcoin’in fiyatı, yüzde 4 oranında arttı. Peki Bitcoin pazarı manipüle mi ediliyor?

Bitcoin’in fiyatı BitMEX’in kapalı kaldığı sürede sert yükseldi

Bitcoin’in fiyatı BitMEX’in kapalı kaldığı sürede sert yükseldi. Ancak daha sonra aynı hızla düştü. Bu durum manipülasyon iddialarını gündeme getiriyor. Bu durumdan etkilenen tek kripto para Bitcoin değil. BitMEX’in kapalı kaldığı sürede Ethereum (ETH) %2,43 oranında, Ripple (XRP) %3,21 oranında ve EOS %2,43 oranında artış gördü. Bitcoin Cash (BCH) ise %3,7 oranında değer kazandı.  Analistler, BitMEX’in geçici olarak kapalı kaldığı iki saatlik süre zarfında Bitcoin’in gösterdiği güçlü performansın bir tesadüf olmadığını belirtiyor.

BitMEX, en popüler marjin ticareti platformlarından biri

BitMEX, Bitfinex ile birlikte Bitcoin ve Ethereum yatırımcıları için en popüler marjin ticareti platformlarından biri. Analist ve kripto para yatırımcısı Alex Kruger’e göre BitMEX, küresel piyasadaki en likit Bitcoin ticaret çifti olan BTC-USD çiftinde yüzde 40’lık bir piyasa payına sahip. BitMEX’te yatırımcılar kaldıraçla birlikte daha fazla Bitcoin ile ticaret yapabilirler. Bu nedenle bir kullanıcı 1 Bitcoin ile 10x kaldıraçlı bir ticarete girerse, dolara karşı 10 Bitcoin ile ticaret yapabilir.

Bitcoin’de kısa pozisyonlar artmaya devam ediyor
Bitcoin’de kısa pozisyonlar artmaya devam ediyor

BitMEX’in marjlı ticaret sistemi ile yatırımcılar, Bitcoin alım satımları ile kârlarını artırarak ticaret yoluyla büyük kazançlar kaydedebilir. Ancak yüksek kaldıraç, daha küçük tasfiye marjlarına yol açtığından, birçok trader da platformdaki işlemlerin çoğunda kaybedebilir. 22 Ağustos’ta platform, 19 Ağustos’ta yatırımcılara açıklanan planlı bakımdan edeniyle iki saatlik bir kesinti yaşadı.

Bitcoin pazarı manipüle edildi mi?

Kruger’e göre Bitcoin fiyatındaki manipülasyon BitMEX ile örtülüyor. Kruger, büyük yatırımcıların Bitcoin fiyatını manipüle etmesi ve bu inorganik hareketi, meşru görünmesini sağlamak için BitMEX’in kapalı kaldığı süreyle ilişkilendirmelerinin daha olası olduğunu öne sürüyor. Kruger,  açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin’de BitMEX’in bakıma alındığı anda yaşanan artış CBOE’nin Bitcoin ETF başvurusunun SEC tarafından onaylanma olasılığının niçin sıfıra yakın olduğunu gösteriyor. Bitcoin pazarı konusunda hiçbir manipülasyon olmasa bile (bu da tartışılabilir), bu durum %40 pazar payına sahip olan BitMEX’in önemini vurguluyor.

SEC’in bir Bitcoin ETF’sine izin verme olasılığı düşük

Piyasa ve fiyat manipülasyonu, SEC’in bir Bitcoin ETF’sini onaylanma konusunda her zaman en büyük endişesi oldu. Bitcoin ETF’si başvurusunun ABD’nin saygın finansal kuruluşları CBOE ve VanEck tarafından yapılması, onay olasılığını artırıyor. Ancak manipülasyonlarla ilgili sorun hala SEC için gerçek bir sorun olarak kalıyor.

Winklevoss ikizlerin Bitcoin ETF başvurusu SEC tarafından onaylanmadı. Çünkü Bitcoin’in değerinin gerçek zamanlı olarak belirlenmesi ABD merkezli bir kripto para borsası olan Gemini’ye bağlıydı. Dün görülen Bitcoin’deki fiyat dalgalanması gibi şüpheli hareketler olduğu sürece, SEC’in bir Bitcoin ETF’sine izin verme olasılığı düşük.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin