Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?
Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?

Bitcoin pazar payı artıyor, ancak yakında geri çekilebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin pazar payı, Temmuz 2017’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşıyor. Bu arada, çoğu altcoin BTC’ye karşı önemli ölçüde değer kaybediyor. Kripto para endüstrisinin en önde gelen analistlerinden bazıları, Bitcoin’in yakında yüzde 80 hatta daha fazla bir pazar payına ulaşacağını iddia etti. Ancak, Binance’in yeni bir raporu yakında geri çekileceğini gösteriyor.

Bitcoin pazar payı

9 Ocak 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana, Bitcoin kripto para piyasasına tamamen hükmetti. O zaman ile 2017 arasında, baskınlığın yüzde 90’ın altına düştüğü zamanlar oldu, ancak ortalama olarak her zaman yüzde 93’ün üzerinde kaldı. BTC’nin egemenliği ilk büyük düşüşünü 2017 boğa piyasasından sonra gördü.

Yeni girişimler pazara katılırken ve diğer kripto paralar çıkarılarak veya ilk coin teklifleri (ICO’lar) piyasaya sürülerek tokenlerini tanıtırken, endüstri, inovasyon getirip “yeni Bitcoin” haline geldiği iddia edilen yeni projelerle doldu. O dönem, sermaye BTC’den yeni girişimlere doğru akmaya başladı ve bu durum hakimiyetinde önemli bir düşüşe yol açtı.

Kuruluşundan bu yana Bitcoin, ilk kez 20 Şubat 2017’de yüzde 95’lik baskınlıktan Haziran ayının başlarında yüzde 48’e kadar düştü. Ethereum yüzde 31,5’e ve XRP ise yüzde 9,4’e çıktı. 8 Aralık 2017’de piyasayı yüzde 70 baskınlıkla yeniden kontrolü altına almasına rağmen BTC bir ay sonra tüm zamanların en düşük Pazar payı olan yüzde35’e kadar düşecekti. Yavaş bir toparlanmanın ardından, Bitcoin hakimiyeti Ağustos 2018’den Nisan 2019’a kadar yüzde 50 ve 58 aralığında seyretti.

crypto market cap

Nisan, Bitcoin için çok önemli bir aydı. O zamandan beri BTC, 5.300 dolardan yaklaşık 14.000 dolara yükselirken, değerinde yüzde 163 oranında bir artış elde ederken, çoğu altcoin, önemli kayıplar verdi. Şimdi, BTC, yüzde 73,60’lık bir pazar payına sahip, TR’si Keizer Raporu’nun sunucusu olan Max Keizer’in ve Cake ve I-Unlimited’ın kurucu ortağı olan Julian Hosp’in tekrar tekrar belirttiği gibi, Bitcoin, yüzde 80 veya daha fazla bir pazar payına kadar yükseliş görülebilir.

1 haftalık grafiğe baktığımızda, BTC hâkimiyeti yükselen bir üçgenden çıkmış gibi görünüyor. Bu teknik örüntü, 2017 yılında yapılan düzeltme girişimleriyle oluşmaya başladı (o zaman, BTC’nin hakimiyeti yüzde 35 gibi düşük bir seviyesindeydi). Kopma noktasında (yüzde 58), yükselen üçgen yüzde 80’lik pazar egemenliğini hedefleyen yüzde 38,7’lik bir artış öngörülüyor.

Bitcoin dominance

Binance raporu BTC pazar payı düşüşünü öngörüyor

Bitcoin Pazar payının yaşadığı yükseliş eğilimine rağmen, bir Binance raporu, bunun büyük bir düzeltme için olduğunu öngörüyor. Hatta rapor, BTC egemenliğinin yüzde 50-60 aralığına geri döneceğini iddia ediyor.

Yükselen üçgenlerden çıkan varlıkların bazen hedeflerine ulaştıktan sonra kopma noktasına geri döndüğünü belirten Binance’in teorisi bir olasılık olarak görülüyor. Bu nedenle, yüzde 71,5’lik destek seviyesi BTC hakimiyetinin yüzde 60 bölgesine geri götüren bir geri çekilme olarak çalışabilir. Aslında, bu destek seviyesinin altına düşmek, daha fazla düzeltmeye de yol açabilir.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin