Bitcoin neden düştü? Düşüşü tetikleyen 3 temel sebep
Bitcoin neden düştü? Düşüşü tetikleyen 3 temel sebep

Bitcoin neden düştü? Düşüşü tetikleyen 3 temel sebep

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Halving’e iki günden kısa bir süre kala Bitcoin fiyatı sadece bir saat içinde 10.000 dolardan 8.800 dolara düşerek %10’un üstünde değer kaybetti. Vadeli işlem piyasasında bu esnada 200 milyon dolarlık short pozisyonu tasfiye oldu. Peki Bitcoin neden düştü? Uzmanlar BTC düzeltmesini tetikleyen üç temel neden olduğu görüşünde.

Bitcoin neden düştü?

1- 10.000 dolarda çok güçlü bir direnç var

2018’in ortasından bu yana 10.200 ila 10.500 dolar aralığı, BTC için tarihsel olarak güçlü bir direnç alanı olarak kaldı. Haziran 2019’da 10.500 doları kırarak 14.000 dolara ulaşan Bitcoin son iki yıl içerisinde altıncı kez beş haneli seviyeyi kırmakta aşarısız oldu.

8 Mayıs tarihinde 10.100 doları gören BTC önemli direnç seviyesi tarafından bir kez daha reddedildi ve dik bir düzeltmeye karşı savunmasız kaldı.

Balinalar 9.900 dolardan satış yapmaya başladıkça, BitMEX ve Binance Futures’ta uzun süreli sözleşme tasfiyeleri görülmeye başlandı. Bir saat içinde 200 milyon dolardan fazla uzun pozisyon tasfiye edildi.

2- Balinalar yoğun satış yapıyor

10.200 dolar tarafından reddedilme onaylanır onaylanmaz balinalar büyük kripto para borsalarında çok yoğun bir satış başlattı.

Binance Futures, BitMEX, Deribit ve OKEx gibi dört büyük türev borsanın açık pozisyon sayısı düştü. Bu sayı, belirli bir zamanda açık olan long ve short sözleşmelerin toplam tutarını ifade eder.

Açık pozisyon sayısındaki hızlı düşüş, satış baskısı artmaya başladığında, vadeli işlem piyasasındaki yüksek kaldıraçlı alıcıların pozisyonlarında hapsolmasına neden oldu.

Bybit, Binance Futures ve BitMEX’in fonlama oranı %-0,05 civarında kaldı. BTC’nin fiyatı düştüğünde negatif bir fonlama oranı, piyasanın ezici çoğunluğunun short kontratlar tarafından tutulduğunu ve BTC’nin daha da düşmesini beklediği anlamına gelir.

Başka bir deyişle birçok trader’ın, özellikle balinaların, uzun vadeli bir trendin kritik geri dönüş noktasında BTC’ye karşı bahis yapması kısa sürede keskin bir düşüşü tetikledi.

3- Halving öncesinde volatilite artıyor

12 Mayıs’ta gerçekleşecek Bitcoin blok ödül yarılanmasının öncesinde, tüm büyük kripto para birimi platformlarındaki ticaret faaliyeti önemli ölçüde arttı.

CME rekor düzeyde açık pozisyon gördü, Deribit opsiyon sözleşmeleri tüm zamanların en yüksek hacmini kaydetti ve spot borsalar son üç haftada 2017’ye yakın hacimler bildirdi.

Uzmanlar “Bitcoin neden düştü?” sorusunu böyle yanıtlıyor. Sizce bunlar haricinde bir sebep olabilir mi? Yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşın.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin