madencilik şirketi bitfury
Madencilik şirketi Bitfury IPO söylentileri öncesi 80 milyon fon dolar topladı

Bitcoin madencilik devi Bitfury soğutma maliyetlerini sihirli sıvı ile azaltıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları ile mücadele eden Bitfury Group,  kalan 21 milyon çıkarılabilir Bitcoin madenciliği yarışında, Gürcistan’ın Tiflis kentindeki 40 megavatlık madencilik tesisindeki masrafları azaltmak için madencilik teçhizatlarını iletken olmayan sıvıya batırma kararı aldı.

Şirketin soğutma teknolojisine yaptığı bu yatırım, kripto para madencilerinin, enerji yoğun bilgisayarlarını soğutmaya yöneldiğini gösteriyor. Baz şirketler ise operasyonlarını Sibirya’ya taşıyıp petrolün içine daldırırken, bir tanesi de teçhizatlarını Avrasya bozkırlarında yeraltına gömdü.

Bitfury’nin Tiflis’teki Kafkas Dağları’nın manzaralı tesislerini ziyaret eden Bloomberg, kapsamlı bir şekilde tasarlanmış sıvı ile 160 maden soğutma tankını yerinde gözlemledi. Şirket, çölden su çekmek ve otomobil yarışı yangınları için kullanılan Novec adlı 3M Co.’dan bir sıvı kullanıyor.

Bitfury CEO’su madenciliğin kârlı kalması konusuna vurgu yapıyor

Bitfury CEO’su Valery Vavilov, soğutma teknolojisinin hem alan gereksinimlerini hem de enerji tüketimini azalttığını belirtti. Madencilik faaliyetinin kârlı olduğunu ve şirketin Bitcoin’in uzun vadeli beklentileri konusunda iyimser olduğunu söyledi. Bir soğutma sistemi sağlayıcısı olan Bitfury, Allied Control’ün kurucusu olan Kar-Wing Lau’ya göre, soğutma sistemi üçte bir oranında madencilik için gereken alanı azaltıyor. Bitfury, aynı zamanda, kentsel bulut bilişim sağlayıcılarından gelen teknolojiye talep olacağını da düşünüyor.

Gürcistan kripto madenciliğinde önemli bir bölge

Bitfury, tesislerini ucuz enerji, ucuz arazi ve devlet vergi teşvikleri ile Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci kripto para madencilik bölgesi olan ve Avrupa ile Asya arasında yer alan Gürcistan Cumhuriyeti’ne kurdu.

Bölgenin kripto paralara olan ilgisi öne çıkarırken, Bitfury Gürcistan siyasetinde bir oyuncu haline geldi. Şirket, genişleyen veri merkezini barındıran mülke sahip ve Ukrayna seçimlerini kolaylaştırma da dahil olmak üzere belirli Blockchain hizmetleri için anlaşmaları güvence altına almak adına konumsal avantajını da kullandı.

Bitfury’in Gürcistan temsilcisi Remi Urumashvili, Vavilov’un 2013 yılında ülkeyi ziyaret ettiği sırada şirketin vergilendirmesinin sıfır olacağı konusunda tavsiyede bulunduğunu belirtti. İki hafta sonra şirket bir veri merkezi açmayı planladığını açıkladı.

Bitfury’nin aksiyonları Gürcistan’da siyasi incelemeden geçti

Bitfury madencilik tesisini sattıktan sonra, daha ucuza geri satın aldığında, bazıları şirketin destekçilerinden birinin, Gürcistan’ın eski Başbakanı ve milyarder Bidzina Ivanishvili’nin satıştan kazanç sağladığını ve teşviklerin maliyetinin vergi mükelleflerine yüklendiğini iddia etti.

Ivanishvili’nin siyasi rakipleri tesisin enerji maliyetlerini inceledi. Yasa koyucular, aynı zamanda, Ivanishvili’nin ABD’de bir saldırıya uğradığı iddia edilen bir Gürcistan politikacısının oğlu ile bir bağlantısı olup olmadığı konusunda bir soruşturma da başlamıştı. Konu yasadışı bir Bitcoin borsası ile ilgiliydi. Fonun CEO’su George Bachiashvili, soruşturma hakkında bilgisi olmadığını ve savcının yorum isteğine yanıt vermediğini söylemişti.

ccn

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin