Bitcoin madenciliği için rüzgar santrali

Kanadalılar, Bitcoin için rüzgardan enerji elde edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada şirketi, Romanya’da Bitcoin madenciliğinde kullanılmak üzere rüzgar santrali kuruyor.

Kanadalı yatırımcılar Romanya’da yüksek rüzgâr gücüyle enerji üretecek kripto madenciliği işine para ve emek harcamaya karar verdiler. Bunun gerçekleşmesi için, 30.000’den fazla evdeki ampulleri aydınlatacak yeterli enerji üretecek bir rüzgar çiftliği edinmek için bir anlaşma imzaladılar. Şirket Bitcoin madenciliği için rüzgar santrali kuracak. Proje hakkında coşku ile hareket ettikleri için, şirketlerinin adlarına “Blockchain Power”ı bile eklediler.

Bitcoin madenciliği için rüzgar santrali

Kanadalılar, Bitcoin madencileri tarafından elektrik kullanımı ile ilgili Pekin’deki kapalı kapılar toplantısından önceden haber olup olmadığı belli değil. Ne olursa olsun, paralarını (Romanya) Halk Cumhuriyeti’nin batısında Dobrogea’ya birkaç saat uzaklıkta yatırım yapmak için açıkça stratejik bir karar aldılar. Bölge, fakir AB üyesi ülkeler – Romanya ve Bulgaristan – tarafından paylaşılıyor. Düz, buğday yetişen bir arazi olma özelliğini taşıyor. Sabit hava akımlarını hiçbir yönden durduracak tepe veya dağ bulunmadığı için buraya görüş birliği ile rüzgar çiftlikleri kurulmasına karar verdiler.

Ontario (Kanada) merkezli Transeastern Power Trust, OMV Petrom tarafından 90 milyon € yatırımla geliştirilen Dorobantu rüzgar parkını satın almak için bir anlaşma yaptı. Şirket, yakın çevresinde kurmayı planladığı maden tesislerine güç sağlamak için çiftliği kullanmayı düşünüyor. Romanya basında çıkan haberlere göre, Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimlerinin madencilik çalışmaları orada faaliyete başlayacak.

Transeastern, 23 milyon $ ‘lık kısa vadeli köprü finansmanı ve OMV Petrom’dan 2,8 milyon € tedarikçi finansmanı kullanarak 45MW rüzgar parkı satın alımını tamamladı. Borç, önceden ilan edilen 40 milyon dolarlık özel yerleşimin Ocak ayının ilk haftasında kapatılmasıyla elde edilen gelirlerden geri ödenecek. Hizmet şirketi, kripto para madenciliği üzerine odaklanılması doğrultusunda adını Blockchain Power Trust olarak değiştirme kararını zaten açıkladı.

Bir kamu hizmeti şirketinden dikey olarak entegre bir kripto para madenciliği operasyonuna geçiş yapan yeni ve sağlam bir iş modelinin öncüleri olduğumuza inanıyoruz.

Bunlar, Transeastern İcra Kurulu Başkanı, J. Colter Eadie’nin sözleri. Ayrıca isim değişikliği ve yeni bir ticaret simgesinin uygulanmasının, vakfın kripto para madenciliği alanındaki genişlemesini ağırlıklı olarak kendi ürettiği % 100 yenilenebilir enerjiyle desteklediğini de ekledi. Şirket benzer projelerde Hollanda da dahil olmak üzere Avrupa’nın herhangi bir yerindeki yan kuruluşları aracılığıyla çalışıyor.

Kömür yanıp bitse bile rüzgarlar yeter

Kanadalı şirket, yaklaşık 23 milyon dolar ödemeyi planlayarak madencilik ekipmanları satın almak için bağlayıcı olmayan bir anlaşma yapmış durumda. Transeastern’e göre, yeni maden ocağının işleme gücü 90,7 PH / s olacak. Bu, günde yaklaşık 30 Bitcoin oluşturmaya denk geliyor.

Çin kömürü, kripto madencileri için yanıp tutuşabilir ve muhteşem “Gorges” barajları kurulabilir, ancak enerji sektörü hala büyük küresel bir köy. Romen rüzgarları ve Hollanda dalgalarından, İzlanda’daki sızıntı patlamaları ve Arizona’da güneş yakalayan güneş panellerine – Bitcoin’in çalışmalarını tamamlamak için çok fazla enerji kaynağı var.

Bitcoin sadece Kuzey Amerika ya da Doğu Asya’da değil, Avrupa’da da büyüyor. Rumen kripto para borsası CoinFlux, geçtiğimiz yıl neredeyse 24 milyon dolarlık (100 milyon RON) kripto paranın, 2015 yılının sonlarındaki kuruluşundan bu yana platformda işlem gördüğünü açıkladı. Ve bu rakamlar 1000 dolar karşılığında işlem görüyordu.

Kanada’dan Transeastern “Blockchain Power” Trust, yatırımcılara portföyünün sermaye değerini yatırım yoluyla koruyarak “uzun vadeli istikrarlı dağıtımlar” sağlamayı amaçlıyor. Bitcoin madenciliği şirketi sözünü tutmak için kullanabileceği güzel bir kaynak gibi görünüyor.

BITCOIN NEWS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin