Bitcoin madencilerinin saatlik kazancı dudağınızı uçuklatacak!
Bitcoin madencilerinin saatlik kazancı dudağınızı uçuklatacak!

Bitcoin madencileri, diğer kripto madencilerinden 8 kat daha fazla kazanıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2009 yılında Bitcoin ortaya çıkışından bu yana, Bitcoin madencileri, endüstride çok popüler hale geldi. Madencilik söz konusu olduğunda, bu işle uğraşan insanların bilgisayar gücü karşılığında ödüllendirildiğini biliyoruz.

Bitcoin madencileri işlemleri doğruluyor

Fakat gerçekte, bundan daha fazlası bulunuyor. Blockchain’de, tüm işlemlerin doğrulanması ve onaylanması gerekir. Doğrulama işlemi bilgisayar işlem gücünü kullanan madenciler tarafından karmaşık matematiksel denklemleri çözer. Karar verildikten sonra, onaylanıp Blockchain yerleştirilmeden önce diğer madencilerin %51’i tarafından doğrulanması gerekir. Ancak o zaman denklemi çözen madenci ödüllendirilir. Ethereum madenciliği işleminin nasıl yürüdüğünü anlatıyor olsaydık daha derine dalmamız gerekirdi.

Bununla birlikte, çoğu kişi bütün kripto para birimlerinin madencileri aynı miktarda para ile ödüllendirdiğine inanmaktadır. Ancak durum öyle değil. Kripto para birimlerinin kralı olan Bitcoin, madencilerini diğer kripto para birimlerinden 8 kat daha fazla karla ödüllendiriyor. Bilgiye göre, 10 Mayıs 2019’da Bitcoin, madencilerini 580.000 dolar rekor bir miktar ile ödüllendirdi.

Ethereum, bir sonraki yüksek ödüllü kripto para birimini, ancak bu durumda bile Bitcoin madenci ödülünden 8 kat daha az kar dağıtıyor. 10 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Ethereum, madencilerini işlemlerinden 68.000 dolar karla ödüllendirdi. Öte yandan, Litecoin madencileri 10 Mayıs 2019’da 1.100 dolar aldı.

Bunların dünyadaki en yaygın kripto para birimleri olduğu düşünülürse Bitcoin ücretlerinin diğer tüm dijital varlıkların ücretlerini aştığını rahatlıkla söylenebilir. Aynı zamanda, Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Monero, Dash ve diğer kripto madencileri 1.000 dolardan az bir ödül aldılar.

Madencilik kârları hala bazı faktörlere bağlı.

Bitcoin diğer kripto para birimlerinden daha karlı olmasına rağmen, bir madencinin kazanacağı ödül, aşağıda açıklanan bir dizi faktöre bağlıdır:

Hash Rate: Hash oranı, bir şekilde bilgisayarın performansına bağlıdır. Bu, bir Bitcoin madeni için bir bilgisayarın matematiksel bulmacayı ne kadar hızlı çözdüğü ile ilgilidir.

Elektrik Tarifesi: Elektrik tarifesi, kar hesaplamak için çok önemlidir. Madenciler elektrik enerjisine veya soğutma için elektriğe bağlı ve bu enerjiyi kilovat cinsinden ödüyorlar.

Güç Tüketimi: Her madenci farklı miktarda enerji tüketir. Elde ettiğiniz kâr, kazandığınız Bitcoin sayısı ile değişkenlerden biri olan enerji tüketimi arasındaki farka bağlıdır.

Blok Başına Bitcoin Ödülü: Her bulmaca için başarılı bir çözümden sonra elde edilen miktardır. 2009’da 50 Bitcoin olan ödül daha sonra 12,5 düştü ve 2020’de 6.25 olması bekleniyor.

Sadece bu değil, madenciliğin karmaşıklığı ve diğerlerinin yanı sıra Bitcoin’in fiyatı, madencilerin toplam kazanma oranlarının yüksek olmasına rağmen madenciler tarafından kazanılan kârın temel belirleyicileridir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir