kripto para girişimcilerini
BitLicense almak artık daha kolay!

Bitcoin madencileri Çin’den ayrılıyor! Bu piyasayı nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’deki mevcut belirsizlik nedeniyle Bitcoin madencileri ABD’ye taşınıyor olabilir. Asya ülkesi madencilik işlemleri için bir merkez olarak büyüdü ve madencilik faaliyetlerinin yaklaşık %70’i orada gerçekleşti. Bununla birlikte, işler şu anda değişiyor gibi görünüyor ve madenciler dijital varlıkların üretileceği yeni yerler arıyor.

Bitcoin madencileri Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı

Madenciler, ucuz enerji fiyatları ve istikrarlı ekonomik ve politik durumla birlikte soğuk yerler arama eğiliminde. Kripto para birimlerinin başlatılacağı en iyi manzaraya sahip olmak için bu gerekli. Şu anda, Çin ülkedeki kripto para birimi madencilik işlemlerini yasaklama olasılığını değerlendiriyor. Bu, madenciler tarafından kullanılan yüksek miktarda enerji de dahil olmak üzere farklı nedenlerden kaynaklanıyor. 

Bazı haberlere göre, Bitcoin madenciliği Arjantin kadar enerji tüketebiliyor. Bu nedenle, Çin şu anda Arjantin’in bir yılda harcadığı enerji miktarını %70 civarında tüketiyor ve yalnızca Bitcoin madeni işletiyor. CryptoSlate tarafından bildirildiği üzere, sahip olduğu hash rate dikkate alınarak, dünyanın en büyük madencilerinden biri olan Squire Mining (SQRMF), Amerika Birleşik Devletleri’nde 41.000’den fazla Bitcoin (SHA-256) ASIC’e ev sahipliği yapmak için bir niyet mektubu imzalamaya karar verdi.

Bitcoin ağı manipülasyona, sansüre ve hükümetlerden devralınmaya maruz kalabilir

Squire ayrıca, ön ödemelere ev sahipliği yapma anlaşmasına 6,37 milyon dolar da verdi. Bu arada, bir AI ve Blockchain firması olan Core Scientific, ekipmanı yerleştirmek için 12 dolarlık bir tesiste çalışıyor. Bunun Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) ağlarında yerelleştirilmeye yardımcı olması bekleniyor. Gerçekten de Çin’deki madenciliğin büyük bölümünün Guangdong eyaletinde yer aldığını söyleyen bazı kaynaklar da var. 

Dolayısıyla, Bitcoin ağı manipülasyona, sansüre ve hükümetlerden devralınmaya maruz kalabilir. Çin’deki en büyük Bitcoin maden şirketlerinden bazılarına ve çalışanlarına göre, sektördeki oyuncular Çin hükümetinden gelecek düzenlemelerin etkisini en aza indirmek için Çin’den uzaklaşıyor ve diğer ülkelere gidiyor. Core Scientific CO’dan Kristy-Leigh Minehan yorum yaptı:

PoW ekosisteminin dinamikleri değişmeye başladı. 2015-2017 arasında, bu altyapının çoğunu, elektriğin bol olduğu ancak zorunlu olarak düzenlenmediği bölgelerde (Asya veya Doğu Avrupa’daki yerler) yayıldığını gördük.

Minehan, Kuzey Amerika’da uygulama ve ayrıca protokol geliştirmeye odaklanıldığını açıkladı. Bununla birlikte, altyapı göz ardı edildi.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin