Pentagon'a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor.
Pentagon'a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor.

ABD Hazine Bakanı’ndan çok çarpıcı Bitcoin, Libra ve kripto para açıklaması!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD hükümetinin Bitcoin ve dijital varlıklar hakkında ne düşündüğü ile ilgili birçok konuyu açıkladığı kripto düzenlemeleri hakkında resmi bir brifing düzenledi. Brifing sırasında Mnuchin, düzenlemeler hakkında ve ayrıca dijital varlıkların spekülatif doğası hakkında konuştu. 

ABD Hazine Bakanı Bitcoin ve Libra hakkında açıklama yaptı

Mnuchin’in yaptığı bu brifing sırasında, piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Facebook’un Libra stablecoin’i ve Bitcoin’i (BTC) içeren birçok konu vardı. Ana konulardan biri, bu dijital varlıkların uyması gereken düzenlemeler ve finansal sisteme getirdikleri riskler ile ilgiliydi.  Mnuchin tarafından verilen yorumlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Bitcoin ve Libra’yı eleştirdiği bir dizi tweet’in ardından geldi. 

Mnuchin, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların genellikle ABD kontrollerinden kaçınmak isteyen suçlular tarafından kullanıldığını ve nasıl değer elde ettiğini bilmediğini açıkladı. Nitekim Mnuchin, Amerika Birleşik Devletleri için bunun ulusal bir güvenlik sorunu olduğunu söyledi.  Mnuchin, Bitcoin’in piyasalara sunduğu tehditler hakkında yorumda bulundu:

Bitcoin gibi kripto para birimi, siber suç, vergi kaçakçılığı, haraç, fidye, yasadışı uyuşturucular, insan kaçakçılığı gibi milyarlarca dolarlık yasadışı etkinliği desteklemek için kullanıldı. Birçok oyuncu kötü niyetli davranışlarını desteklemek için kripto para birimini kullandı ve bu gerçekten bir ulusal güvenlik sorunudur.

ABD Hazine Bakanı’na göre Bitcoin ulusal bir güvenlik sorunu!

Birkaç yıl önce popüler bir karaborsa olan İpek Yolu, Bitcoin’i bir takas aracı olarak kabul ettiğinde, suçlular tarafından açıkça kullanıldı. Bu, ABD’deki düzenleyici kurumların ve hükümetlerin yanı sıra dünyadaki diğer birçok yargı bölgesindeki kurumların eleştirdiği bir konu. Buna ek olarak Mnuchin, hem Bitcoin hem de Facebook’un kripto parasının aynı kara para aklama yasalarına uyması ve Bankacılık Gizlilik Yasası ve FinCEN ile uyumlu olması gerektiğini açıkladı. Bu, bankaların yaptığı ve Bitcoin ve Libra’nın da takip etmesi gereken bir şey. 

Ayrıca Mnuchin, yönetmeliklerin diğer birçok ülkede de uygulanabileceğini açıkladı. Kripto pazarına ilişkin düzenlemeleri ve dünyadaki bir AML ve CFT standardının nasıl uygulanacağını öneren FATF, ülkelerin sektördeki faaliyetleri ve tedarikçileri nasıl düzenlemeleri ve denetlemeleri gerektiği konusunda da kapsamlı önlemler aldı. Ayrıca Mnuchin, Hazinenin ABD dolarının dünya para birimi olarak rolünü ciddiye aldığını söyledi. Ayrıca ülkelerini korumak ve ABD finansal sistemlerini güvence altına almak için çalışacaklarını söyledi. 

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin