Russell'ın hayat tasarrufu Bitcoin kazası nedeniyle yok oldu!
Russell'ın hayat tasarrufu Bitcoin kazası nedeniyle yok oldu!

Bitcoin kazası: Bu adam tüm birikimlerini kripto paralarda kaybetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak ayından bu yana yaklaşık 400 milyar dolar, kripto para piyasasından silindi. Sean Russell’ın hayat tasarrufu Bitcoin kazası nedeniyle onların arasındaydı.

Russell’ın hayat tasarrufu Bitcoin kazası nedeniyle yok oldu!

Russell’in piyasa deneyimi azdı ve 2017 yılının Kasım ayında yaklaşık Bitcoin‘e 120.000 dolar yatırdığında biraz yatırım deneyimi yaşadı. Bu, bir ay içinde 500.000 dolar olduğunda hayrete düştü. Russell, konuyu şu sözlerle anlatıyor:

Bir sabah uyandım ve Bitcoin’in yaklaşık 15.600 dolar olduğunu gördüm. Hep hayalini kurduğum tatilleri düşünüyordum.

Ancak Birleşik Krallık’ta bir emlak geliştiricisi olarak çalışan, ev alıp restore eden Russell’ın rüyası uzun sürmedi. Bitcoin’in fiyatı, çökmeden önce Aralık ayında 20.000 doları aştı. Fakat şimdi 6.300 dolardan işlem görüyor.

2017’deki patlayıcı yükselişte piyasaya birçok tecrübesiz yatırımcı dahil oldu

Russell, Bitcoin kazası nedeniyle parasını, Bitcoin Cash, Ethereum ve Ripple dahil olmak üzere diğer kripto paralara kaydırarak kayıplarını hafifletmeye çalıştı. Ama bu işe yaramadı ve Russell, ilk yatırımından sonra kayıplarının yüzde 96’ya ulaştığını söylüyor. Russell, konuyu şu sözlerle anlatıyor:

Yıkıcı, oldukça travmatik, gerçekten.  Milyarderlerin iflas ettiklerine dair haberlerle ilgili hikayeler gördüm ve bunun nasıl olabileceğini düşünüyorsun? Nasıl oldu da bu miktarda parayı yitirdin? Ve yine de, burada bu pozisyondayım.

Sean Russell, kripto para birimlerinin fiyatı düştüğünde tasarruflarının çoğunu kaybetti. Fakat o yalnız değil. Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nde Blockchain ve kripto para araştırmaları yapan Michel Rauchs, 2017 yılındaki patlayıcı yükselişle birlikte kripto para piyasasına birçok tecrübesiz yatırımcının dahil olduğunu söyledi.

 Sean Russell
Sean Russell

Bitcoin bir balon mu?

Rauchs, konuya yönelik şunları söyledi:

Bireysel yatırımcılar, öğrenciler, ev hanımları, hatta büyükanneler bile hype tarafından yönlendirildi. Medya tarafından bunun hayatlarının fırsatı olduğu söylendi. Zirveden satın aldılar ve şimdi ağır kayıplarla karşı karşıyalar.

Bu olay, profesyonel yatırımcıları ve kripto paraların buradan nereye gittiğini tartışan meraklıları bıraktı. University College Londan’dan davranışsal iktisatçı Benedetto De Martino, konuya yönelik şunları söyledi:

Gördüğümüz çılgınlık ve Bitcoin fiyatındaki oynaklık, ekonomik tarihimizde tekrar tekrar ortayan çıkan birçok finansal balonu andırıyor.

“Piyasalar döngüseldir ve sofistike yatırımcılar için hala çok fırsat var.”

Geçtiğimiz aylarda kripto para yatırımcılarını yakalayan ateş söndü. JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon ve Berkshire Hathaway’den Warren Buffett, yatırımcıları Bitcoin’den uzak durmaları konusunda uyardı. Geçtiğimiz hafta Business Insider, yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs’ın bir kripto para ticaret masası açma planlarını ertelediğini bildirdikten iki gün sonra Bitcoin fiyatları yüzde 20’den daha fazla düşüş gösterdi.

Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) son birkaç ay içinde, ETF devleri ProShares ve Direxion’un planları ve bir de Winklevoss kardeşler tarafından desteklenen planlar dahil olmak üzere, Bitcoin ETF’leri için birkaç teklifi reddetti. Kripto para ticaret platformu London Block Exchange’in CEO’su Benjamin Dives, konuya yönelik şunları söyledi:

Piyasalar döngüseldir ve sofistike yatırımcılar için hala çok fırsat var.

Russell, ilk yatırımını yapmadan önce yıllarca Bitcoin’i takip etti

Russell, ilk yatırımını yapmadan önce yıllarca Bitcoin’i takip etti ve dijital para birimini destekleyen teknoloji olan Blockchain’i araştırdı. Öğrenme sürecinin bir cinayet gizeminin planını çözmek gibi olduğunu söyledi. Kayıplarına rağmen o bir yatırımcı olarak kalıyor. Russell, konuyu şu sözlerle anlatıyor:

Bir şey hakkında umutlu olmalıyım. Zihnimi meşgul etmem gerekiyor, çünkü kaybettiğim paraya odaklandığımda, beni zihinsel ve duygusal olarak yok ediyor.

Money.cnn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin