16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?
16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?

Analiz: Bitcoin Kasım’dan beri ilk defa kritik bir direnç seviyesini test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), yaklaşık iki aylık zaman diliminde ilk kez kritik bir direnç seviyesini test ediyor.

Bitfinex verilerine göre, yaygın olarak takip edilen 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) seviyesi, Bitcoin’in şu anki fiyatı olan 3.975 doların 85 dolar üzerinde 4.060 dolarda bulunuyor.

Bu oldukça önemli SMA seviyesi en son 8 Kasım’da test edildi. O zamanlar, SMA 6.540 dolardı ve sert bir direnç olarak çalışıyordu.

14 Kasım’da, BTC yönünü 6.000 dolara çevirdi ve satıcılar tekrar direksiyonun başına geçti. Sonuç olarak, 50 günlük SMA hattı ile fiyat arasındaki fark ilerleyen iki hafta içinde keskin bir şekilde genişledi. Özellikle, 25 Kasım’da, 50 günlük MA hattı, fiyat arasındaki fark 2.400 dolar üstüne kadar çıktı.

Ancak bu aradaki boşluk, son iki haftadır keskin bir şekilde daraldı. Ve bu durum düşüş baskısının azaldığını gösteriyor. Ayrıca, fiyat grafiği analizi, alıcıların en azından kısa vadede kontrolü ele geçirdiğini gösteriyor.

Bu nedenle BTC, ertesi gün veya iki günlük periyotta, şu an 4.060 dolarda bulunan 50 günlük SMA seviyesini kırabilir.

Bitcoin (BTC) günlük grafiği

Yukarıda görüldüğü üzere BTC, bugün erken saatlerde 50 günlük SMA seviyesini kırma girişiminde bulundu.  4.000 doların üzerine çıktıktan sonra bir miktar gerileyen Bitcoin, 18 Aralık’ta teyit edilen göreceli güç endeksinin (RSI) pozitif sapması hala geçerli olduğundan görünüm yükselişini sürdürüyor.

Ayrıca, 5 ve 10 günlük üssel hareketli ortalamalar (EMA) yukarı doğru kıvrılmaya başlıyor. RSI da 50.00 seviyesinin üzerinde hareketini sürdürüyor.

50 günlük SMA gerçekte güneye doğru yönelmekte olup düşüş eğilimine işaret ediyor. Uzun vadeli ortalamalar ise geriden gelen göstergelerdir. Sonuç olarak, fiyat hareketi her zaman uzun vadeli hareketli ortalama çizgilerinin yerini alır.

50 günlük SMA’nın üstündeki bir kırılma doğrulanırsa 4.260 dolarda ters baş-omuz modelinin boyun çizgisine ulaşabilme yolunun açılacağını belirtmekte fayda var. 50 günlük üssel hareketli ortalama (EMA), boyun hattının hemen altında bulunuyor. Yani, 4.260 dolar, alıcıların kazanması gereken bir seviye.

Özet

  • BTC, 4.060 dolarda bulunan 50 günlük SMA’nın üzerine yükselebilir ve kısa vadede ralliyi 4.260 dolara kadar sürdürebilir.
  • 4.260 doların üzerinde bir UTC (boyun çizgisi engel + 50 günlük EMA) ters baş-omuzların yükselişini tersine çevirecek ve 5.000 dolarlık psikolojik engel karşısında ters açılacaktır.
  • Fiyatlar desteğin altına düşerse 3,686 dolara (27 Aralık’ın en düşük seviyesi) sarkarak yükseliş eğilimi zayıflatabilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin