Bitcoin işlem ücretleri son 10 ayın zirvesine çıktı!
Bitcoin işlem ücretleri son 10 ayın zirvesine çıktı!

Bitcoin işlem ücretleri son 10 ayın zirvesine çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin blok zincirindeki ortalama işlem ücreti son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitinfocharts’tan elde edilen veriler, BTC ücretlerinin 30 Nisan’da Temmuz 2019’dan bu yana görülmeyen bir seviye olan 2,94 dolara yükseldiğini gösteriyor.

Bitcoin ücretleri iki günde katlanarak arttı

Yirmi dört saat önce ortalama ücretler 1,28 dolar civarındaydı. İki gün önce ise ortalama ücret 0,66 dolardı. Ancak perşembe gecesi ücretler %129 artışla on ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Son birkaç gündeki ani artıştan önce Bitcoin ağındaki ortalama ücretler nisan ayı boyunca yavaş yavaş yükselme eğilimindeydi. 1 Nisan – 30 Nisan arasında ortalama ücretler %673 artmış oldu.

Onay bekleyen BTC işlemleri büyük bir yığılma meydana getirdi

Blockchain.com’dan gelen mempool verileri, onay bekleyen Bitcoin işlemlerinin çok büyük bir birikim gösterdiğini ortaya koydu. Bitcoin madencileri tarafından hâlâ onaylanması ve işlenmesi gereken veri miktarı hayli fazla.

Kullanıcılar, bir sonraki blokta kendi işlemlerini yapmak için birbirlerinden daha fazla teklif vermeye çalıştıklarından bu birikme durumu her zaman daha yüksek işlem ücretleri ile sonuçlanıyor. Bitcoin’in Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü günlerde işlemlerin onaylanması günler alıyordu ve o dönem ortalama ücretler 55 doların üzerine çıkmıştı.

Yüksek ücretler, her durumda ideal olmasa da, Bitcoin ağındaki talepte bir artış olarak görülebilir. Bitcoin bir haftadan kısa bir süre içinde halving’e maruz kalacak. Küresek ekonomi COVID-19 ışığında belirsizliğini korurken talep güvencesi iyi bir gelişme olarak görülebilir.

decrypt

Meşhur analistten kritik uyarı: “Bitcoin 10.000 doları kıracak ama önce…”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin