Gerçek işlem hacmine göre en iyi Bitcoin borsaları açıklandı! Listede Türk borsası da var
Gerçek işlem hacmine göre en iyi Bitcoin borsaları açıklandı! Listede Türk borsası da var

Bitcoin işlem hacmi neye göre değişiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC’nin şu anki işlem seviyesi, günde yaklaşık 210.000 işlem iken, Bitcoin’in ATH’si Aralık’ta yaklaşık 400.000 adet işlemdi. Mevcut Bitcoin işlem hacmi ise, BTC’nin değerinin 500 dolar olduğu dönem ile aynı olması dikkat çekiyor. Bitcoin’i kullanabildiğiniz yerlerin sayısı doğrudan fiyatını etkiler mi yoksa uygulama ve spekülatif alım satımlar mı kripto paranın fiyatını etkiliyor?

Bitcoin’in ABD’deki popülerliğinin 2017 ile 2018 arasında gece ile gündüz kadar fark olmasına rağmen, kullanım oranının çok fazla değişmediği görülüyor. Aslında, bu yıl Bitcoin kabul eden satıcıların sayısı, geçtiğimiz yıl Bitcoin’in kabul ettiği miktardan daha az.

Bazı yatırımcıların sanal para için çok heyecanlı olmasının nedenlerinden biri, ne kadar hızlı ve kolay gönderileceğidir. Bununla beraber piyasanın endişe ettiği konulardan biri ise , BTC’yi kullanımında  (mevcut) fırsatlar azaldıkça, diğer sanal para birimleri için de heyecan azalır mı?

Diğer kripto para birimlerinde görülen yeni gelişmeler ve her geçen gün yapılan geliştirmeler, bu para birimlerinin uzun dönemde Bitcoin ile olan sıkı kolerasyonunu azaltabilir. Kısacası ilerleyen dönemlerde Bitcoin egemenliğinin azalacağı vakitler görebiliriz.

Paranın doğrudan kullanımı, insanların hala (dijital) İpek Yolu’nda yasadışı mal satın almak için kullandıkları zaman olan Blockchain ve Bitcoin’in ilk aşamalarında çok daha önemliydi. Bu aşama, dünya çapında daha geniş bir alana yayılmış ve mevcut küresel platformuna yükselmesine yardımcı olmuştur.

Yukarıdaki grafikte kırmızı daire, Silk Road’un kapatıldığı zamanı gösteriyor

Bitcoin’i kullanmanın sağladığı fırsatlar Bitcoin işlem hacmi ve fiyatını doğrudan etkileyebilir mi?

Bir pazar yeri olarak faaliyet gösteren Silk Road kapanana kadar BTC’nin kullanıldığı en popüler yerdi. Web sitesinin kapatılması ise mantık olarak Bitcoin kullanım miktarının düşeceği anlamına geliyordu. Fakat Silk Road web sitesinin kapanmasına rağmen, Bitcoin’in fiyatı 2013 boyunca yükselmeye devam etti. Hatta bu rakam, yaz ve sonbahar başlarında biraz düşüş yaşasa da 3 ay sonra fiyatını ikiye katladı.

Bu, Bitcoin’in kullanımı için mevcut mekânların sayısının, bu seviyelerdeki fiyatı üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığını gösteren örneklerden sadece biridir.

medium

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin