Bitcoin işlem hacmi alarm veriyor: Fiyatı nasıl etkiler?
Bitcoin işlem hacmi alarm veriyor: Fiyatı nasıl etkiler?

Bitcoin işlem hacmi alarm veriyor: Fiyatı nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, piyasa faaliyeti düşük kaldığı için haftalık ortalama Bitcoin işlem hacminin Temmuz 2021 ile aynı düşük seviyelerde sabitlendiğini gösteriyor.

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, BTC ticaret hacmi en son Temmuz ayında görülen en düşük seviyelere geriledi.

Bitcoin işlem hacmi nedir?

“İşlem hacmi”, bir günde Blockchain’de işlem gören toplam Bitcoin miktarını ölçen bir göstergedir.

Bu metriğin değeri yükseldiğinde, yatırımcıların şu anda daha fazla sayıda coini hareket ettirdiği anlamına gelir. Böyle bir eğilim, sahipleri ticaretle daha fazla ilgilenmeye başladıkça piyasa faaliyetinin arttığını gösterir.

Öte yandan, göstergedeki düşüş trendi, Bitcoin piyasasının şu anda daha hareketsiz hale geldiğini gösterir. Bu da şu anda yatırımcılar arasında kriptoya genel bir ilgi eksikliği olduğunu anlatabilir.

Geçen yıl boyunca BTC işlem hacmindeki eğilimi gösteren grafik:

Bitcoin Trading Volume

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, günlük Bitcoin spot işlem hacmi son zamanlarda çok mücadele etti ve 3 milyar dolar civarındaki 7 günlük ortalama değerlere geriledi.

Metrik şu anda geçen yılın Temmuz ayı ile aynı düşük seviyelerde. O zamanlar, Mayıs çöküşünü izleyen birkaç ay boyunca fiyat yatay olarak konsolide edildi.

Bireysel ilgi düşüyor

Google Trends verilerinin de doğruladığı gibi Bitcoin’e bireysel yatırımcı ilgisi bugünlerde düşüyor. Bu da piyasayı yöneten bu önemli dalganın zayıfladığı ve fiyatların daha da düşeceğini gösteriyor olabilir.

Ancak buna rağmen BTC’nin sert bir düşüş görmemesi, kripto paranın ana akıma iyice adapte olduğu yönünde yorumlanabilir. Yine de her ihtimale karşı dikkatli olunması tavsiye edilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin