featured

Yaklaşan boğa koşusunda Bitcoin’le birlikte yüksek kâr getirebilecek yeni tokenler ve ilk 10’a girebilecek altcoinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aralık ayı boyunca yükseliş eğilimini sürdüren piyasalar, 4 Aralık Pazartesi günü Bitcoin’in şaşırtıcı yükselişi ile olumlu bir havaya büründü. BTC kısa sürede 2023’ün en yüksek seviyesine ulaşarak 42.560 dolara çıktı. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, 24 saatin en yüksek seviyesi olan 42,371 dolardan 41.658 dolar civarına düştü. İşlem hacmi yüzde 27 artış gösteren Bitcoin fiyatındaki bu artış, potansiyel bir boğa koşusunun başladığını gösteriyor.

Bununla birlikte BTC fiyatı ile yüksek bir korelasyona sahip olan altcoinler de yükselmeye başladı. Başta XRP fiyatı BTC’nin yükselmesine bağlı olarak yapay zekâ Google Bard tarafında da desteklenen bir tahminle küçük bir dalgalanma ile 3 dolara çıkabilir. XRP’nin yanında piyasaya ön satışla sürülen ve BTC ile yüksek korelasyona sahip projeler de dikkat çekiyor. Bu tokenlerin ralli ile birlikte yılın en yüksek seviyelerine çıkabileceğine ve altcoinlerin ilk 10 içindeki konumlarını geri kazanacaklarına inanılıyor.

1. Bitcoin Minetrix önemli kilometre taşlarına ulaşıyor…

Çalkantılı geçen bir senenin artından büyük umutlarla beklenen 2024’te BTC rallisi ile yükselişe geçebilecek en önemli token Bitcoin Minetrix oluyor. BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan bu token, önümüzdeki 10 yıl boyunca sorunsuz BTC madenciliği sağlıyor. İlk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyata sahip olan BTCMTX, sıradan insanların merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasını sağlayan bulut madenciliği platformudur. Bu özellikleri ile Bitcoin Minetrix; kârlı ve güvenli bir tercih olarak yatırımcıdan büyük ilgi görüyor.

Bitcoin

BTCMTX belirteci ile satın alınabilen token, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor. Ayrıca minimum uzmanlık ile yatırımcının pasif gelir elde etmesine olanak veriyor.

Bitcoin Minetrix’ı Ziyaret Edin

Ön satışlara başladığından bu yana 4.800.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’in, 2024 yılında BTC yarılanması gibi önemli olayların etkisiyle daha fazla büyüyeceği düşünülüyor. Yatırımcıdan büyük ilgi gören bu token; ETH, USDT’nin yanı sıra kart ile satın alınabiliyor. 

2. ETF onayları ile yükselecek olan Bitcoin ETF Token

BTC ETF’leri onaylandıkça sahiplerini ödüllendiren bir token olarak piyasaya sürülen Bitcoin ETF token, SEC’den gelmesi beklenen muhtemel haber akışına bağlı bir proje. Bir ERC-20 tokeni olarak piyasaya çıkan bu token, ön satışlarda BTCETF belirteci ile satın alınabilir. Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül veren bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttırıyor. Merkezsiz finans sistemi DEX’te listelenme haberlerinden sonra BTCETF token arzı sistematik bir şekilde yakılacak. Böylece token değerini yükseltmeyi amaçlayan BTCETF tokenin yüzde 25’inin piyasada kaldırılması planlanıyor.

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen dijital varlığın şu anda yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açılan BTCETF tokenin satış öncesi başlangıç fiyatı ise 0,0062 dolar oluyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Aralık ayının başı itibariyle 2,553 milyon doların üzerinde bağış toplayan proje, düşük fiyattan yatırımcıyı bekliyor. ETF’lerin onayından önce alıcıya sunulan token, BTC rallisi öncesinde yüksek kârlı projelerden biri olarak değerlendirebilir.

3. LINK ve MATIC yeni zirvelere çıkabilir!

Her ikisi de yüksek potansiyeli altcoinlerden olan LINK ve MATIC, 2024’te beklenen bir BTC rallisi ile birlikte yeni zirvelere çıkabilir. Geçen yılbaşından bugüne yüzde 189’luk etkileyici bir fiyat artışı göstererek LINK fiyatı son zamanlarda aşırı güç gösterdi. BTC’nin yükselmesiyle birlikte iyi bir ralliye başlamak için küçük bir geri çekilme yaşayabilir. 16 doların üzerine çıkılması hâlinde yükselen konsolidasyondan bir kopuşu belgeleyebilir ve 18 dolardaki bir sonraki dirence ulaşmak için güçlü bir yükselişi tetikleyebilir.

LINK analiz
LINK fiyat grafiği

Paralel bir kanalda işlem gören ve art arda gelen yükseliş mumları ayrıca yükseliş momentumunu devam ettirebilecek birikmiş alım baskısına işaret ediyor. Hacim, önümüzdeki günlerde yükseliş momentumunu koruyabilecek bazı makul seviyelere yükseldi.

Buna karşın MATIC fiyatı yavaş yavaş direnç noktasına doğru tırmanıyor.  Ancak, ayılar şu anda ralliyi teslim almış gibi göründüğü için fiyat beklenenden biraz daha fazla zaman tüketebilir. Mevcut ticaret düzeni, fiyatın ya konsolidasyonun üzerine çıkabileceğini ya da bir süre seviyelerin etrafında dolaşabileceğini ve 2024’ün ilk birkaç gününde 1 doların üzerinde ince bir yükselişi tetikleyebileceğini gösteriyor.

Bunun aynında AVAX ‘da yükseliş beklenen altcoinlerden biri oluyor. Hacimdeki düşüşe rağmen, boğalar ralliyi sıkı bir şekilde kontrol altında tutuyor gibi görünüyor. Bu nedenle yeni bir likidite akışıyla kayda değer bir yükseliş yaşanabilir.

Sonuç:

Lider kripto varlık Bitcoin, önümüzdeki yıl ETF haberleri ve BTC halving olayı ile rekor fiyat artışları yaşayabilir. Bununla birlikte altcoin piyasası da bu yükselişten etkilenebilir ve kripto para piyasasını saran iyimser hava, yatırımcı için yeni fırsatlar yaratabilir. Buna karşın kripto para piyasası çalkantılı hareketlere elverişli olduğu için yatırımcıların yatırım portföyünü oluşturmadan önce kendi detaylı araştırmalarını yapmaları önerilir.

coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin