Bitcoin için tarihi gün! Goldman Sachs, kritik hamleyi hayata geçirdi
Bitcoin için tarihi gün! Goldman Sachs, kritik hamleyi hayata geçirdi

Bitcoin için tarihi gün! Goldman Sachs, kritik hamleyi hayata geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC tarafından aktarılan bilgiye göre bankacılık devi Goldman Sachs, nakit ödemeli tezgah üstü Bitcoin (OTC) işlemini tamamlayan ilk ABD bankası oldu. Haberin kaynağı, finans kuruluşunun bu başarıyı kısa süre içinde resmi olarak açıklayacağını söyledi.

Tezgah üstü işlem (OTC) nedir?

Tezgah üstü işlem, bir borsa platformunun müdahalesi olmadan gerçekleşen bir işlemdir. İki taraf, müşterileri adına doğrudan birbirlerinden menkul kıymet, kripto para birimi veya bir varlık satın alır.

Bu finansal türev, vadesi geldiğinde nakit olarak ödenir ve dayanak varlık için değil, bir fark karşılığında yatırımcı Goldman Sachs’a teslim edilir.

CNBC, bu duyurunun kurumsal yatırımcılar için bir varlık olarak BTC için yeni bir olgunluk adımına işaret ettiğini iddia ediyor.

Rapora göre finans kurumu, OTC ürünleri ticareti yaparak ve Chicago Ticaret Borsası (CME) ticaretini çeşitlendirerek önemli bir adım atmış oldu. Rapor, Galaxy Digital Eş Başkanı Damien Vanderwilt’ten alıntı yapıyor:

Bu ticaret, bankaların müşterileri adına kripto piyasasına doğrudan, özelleştirilebilir riskler sunmak için attıkları ilk adımı temsil ediyor.

CNBC’nin belirttiğine göre Goldman Sachs’ın halka açık Bitcoin OTC ürünleri ticareti yapması, piyasada güçlü bir olgunluk mesajı veriyor.

Vanderwilt şunları ekledi:

(Opsiyon alım satımları), takaslı vadeli işlemlere veya diğer borsa bazlı ürünlere kıyasla piyasalarla çok daha sistematik olarak ilgilidir. Yüksek düzeyde, bunun nedeni bankaların üstlendiği risklerin sonuçlarıdır; kriptonun bugüne kadarki olgunluğuna olan güvenlerini ima ediyorlar.

Goldman Sachs, kripto para sektörüne yabancı değil

Bir yıl önce Goldman Sachs, zengin müşterilerine Bitcoin ürünleri ile etkileşime geçme imkanı sunmaya başladı. Finans kurumu, kararın müşterilerinden geri bildirim aldıktan sonra verildiğini iddia etti. BTC’nin fiyat maruziyetine yönelik talep yüksekti ve banka kendisini bunu karşılayacak şekilde konumlandırdı.

Bu yeni OTC işlemi, bu stratejinin önemli bir devamı niteliğinde ve Goldman Sachs’ın kripto para birimleri ile ticaret yaptığı başarısının ipuçlarını veriyor.

CNBC’ye göre, hedge fonları ve diğer kurumsal yatırımcılar, BTC ve diğer dijital varlıklara daha fazla maruz kalmak için diğer kripto tabanlı ürünlere ihtiyaç duymaya başlamıştı. Ek olarak, büyük oyuncular, olumsuz fiyat hareketlerine ve oynaklığa karşı potansiyel olarak korunmak için türev ürünler arıyorlar.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin