Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden
Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden

Bitcoin için son 1 yılda neler değişti? Fiyat, hash rate ve daha fazlasıyla son 365 gün

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı birkaç yıl önce çılgınca bir seyir izliyordu. Geçen sene ise bambaşka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Aralık ayları, Bitcoin için çok önemli gibi görünüyor. Aralık 2017’de kripto para birimi tüm zamanların en yüksek seviyesini 20.000 dolara çıkardı. Bir yıl önce bugün ise piyasa düşmüştü ve Bitcoin yıllık en düşük noktası olan 3.122 dolara ulaştı.

Tam olarak bir yıl önce bugün, Bitcoin, yıllık en düşük noktası olan 3.122 dolardan işlem görüyordu.

Kripto para birimi geçen yıl bugünlerde dibe çöktü ve 2019’da bunu tersine çevirmeyi başardı. Yıl nispeten sakin başladı ama gidişat mart ve sonrasında değişti. Fiyat haziran ayında 4.000 dolardan 14.000 dolara yükseldi ve uzun vadeli ayı piyasasına kesin bir son verdi.

Ancak o zamandan beri, Bitcoin’in fiyatı yokuş aşağı gitti. Şu anda 7.170 dolar civarında işlem gören BTC, yılın en yüksek seviyesinden bu yana değerinin yaklaşık yarısını kaybetti. Bununla birlikte, 2018’den bu yana kripto para biriminin halen %125’in üzerinde artışta olduğunu belirtmekte fayda var.

Bitcoin ağ güvenliği sürekli artıyor

Bitcoin’in fiyatı bir yana, ağda da epey bir gelişme ve iyileştirme oldu. Hash rate sürekli büyüyor.

Yukarıdaki tabloda görülebileceği gibi, Bitcoin hashr ate’i yıl boyunca yükseliş eğilimindeydi. Bu, ağın giderek daha güvenli hale geldiğini gösteriyor.

Yaygın bir şekilde Bitcoin’in ölçekleme çözümü olarak lanse edilen Lightning Network, gittikçe daha fazla çekiş kazanıyor. Şu anda ağın kapasitesi 858,08 BTC civarında veya 6 milyon dolar civarında. Popüler LN izleme kaynağına göre, node sayısı ise şu anda 10.775.

2019 hem Bitcoin fiyatı hem de buna eşlik eden gelişmeler açısından hareketli geçti. Özellikle halving’in gerçekleşmek üzere olduğu gerçeği göz önüne alındığında, 2020’nin piyasaya neler getireceğini görmek ilginç olacak.

cryptopotato


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin