featured

Bitcoin için kaçırılan yönetici fidye ile serbest bırakıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para alım satım platformu Exmo Finance çalışanı bir yönetici kaçırıldı ve 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi ödendikten sonra serbest bırakıldı.

Bitcoin değerindeki son dalgalanmalara rağmen, kripto para, bir bütün olarak sıcak bir birim olmaya devam ediyor. Bu para birimleri giderek insanların elde etmek için şiddet uygulayacağı bir hal almaya başladı.

Exmo Finance müdürü Pavel Lerner, Kiev’deki şirketin ana bürosunun yakınlarında koyu renkli kıyafetler giyen ve maske takan kişiler tarafından saldırıya uğradı ve siyah bir otomobil ile götürüldü.

1 milyon dolar değerinde Bitcoin

Lerner’in, istenen bilgileri sağladıktan ve 1 milyon dolar değerinde Bitcoin fidyesi verildikten sonra ancak kurtarıldığı bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gerashchenko:

“Financial Times’ın aktardığı şekilde Lerner’in, 1 milyon doları aşkın parayı ödediğini öğrenmiş bulunuyoruz. “dedi.

Gerashchenko, Lerner’in “şok duygusu içinde” serbest bırakıldığını ve “hayatta kaldığı için çok şanslı” olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Exmo Finance, müşterilerin tüm verilerinin güvence altına alındığını açıkladı. Lerner’in “depolamaya ya da kullanıcıların herhangi bir kişisel verisine erişime” sahibi olmadığını da eklendi.

Sputnik

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin