Bitcoin için felaket anlamına mı geliyor? BitMEX’ten sonra CFTC ya Tether’ı hedeflerse…
Bitcoin için felaket anlamına mı geliyor? BitMEX’ten sonra CFTC ya Tether’ı hedeflerse…

Bitcoin için felaket anlamına mı geliyor? BitMEX’ten sonra CFTC ya Tether’ı hedeflerse!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Düşünülemez olan şey gerçekleşti: Bitcoin türevleri ticaret platformu BitMEX, çeşitli suçlamalar nedeniyle CFTC tarafından hedefleniyor. Şirketin CTO’su davayla ilgili olarak çoktan tutuklandı. Şimdi, olası en kötü senaryo ufukta olabilir: Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicisi bir sonraki adımda Tether’i ve ana şirket Bitfinex’i hedefleyebilir.

İşte bu siyah kuğu olayının nasıl oynanabileceği ve böyle bir durumda kripto para biriminin tüm yapısına nasıl zarar verebileceğini gelin anlamaya çalışalım.

Kripto endüstrisi devleri CFTC’nin BitMEX’i hedeflemesinin ardından baskıyı hissediyor

Kripto para piyasası şu anda, şaşırtıcı bir şekilde Bitcoin’in iyi dayandığı bir belirsizlik anı yaşıyor. Son birkaç yıldır en baskın türev ticaret platformu olan BitMEX, CFTC ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından ciddi suçlamalarla karşı karşıya.

Olumsuz haberlerin bir sonucu olarak Bitcoin fiyatı düştü ancak şu ana kadar fiyat 10 bin 500 doların üzerinde duruyor. Kripto varlığının fiyatı ne kadar yüksek olursa olsun, duyarlılık da işe yaramıyor.

“Kurumsal ırkçılık”, “Bitcoin öldü” ve bir dizi başka kötümser sonuç gibi çok çeşitli sonuçlar çıkarıldı. Ancak tüm kripto para piyasası için özellikle kötü olabilecek bir senaryo var.

bitcoin btcusdt usdt tether

Tether ve Bitfinex Bitcoin’de siyah kuğu olayını tetikleyebilir mi?

BitMEX’i hedefleyen iki Amerika Birleşik Devletleri kuruluşunun da görüşleri Tether’e ve ilişkilerine göre Bitfinex’e yönelecek gibi duruyor. İki işletme, bir ana şirketi ve diğer bazı bağları paylaşıyor.

Tokenın kendisi dolar ile birebir bağlı bir stablecoin olsa da, varlığı istikrarlı olmaktan başka bir anlama geliyor.

Tether’in iflas etmesinden duyulan korku, Bitcoin’i 3.200 $’lık ayı piyasasının altına düşürdü. USDT kodu altında işlem gören Tether, Bitcoin fiyat manipülasyonunu içeren bir CFTC araştırmasının merkezinde yer aldı.

O zamanlar Tether’in piyasa değeri sadece 2 milyar dolardı. Bugün, 15 milyar doların üzerinde ve bu nedenle genel kripto para birimi ortamıyla önemli ölçüde daha ayrılmaz bir bütün oluşturuyor.

USDT ayrıca şu anda en iyi kripto para borsalarında temel alım satım kuru. Tether’in tamamen çökmesi, daha büyük kripto para piyasasında ve özellikle Bitcoin’de tam bir çöküşe neden olabilir.

Ne kadar çok Tether basılırsa, daha fazla analist Bitcoin fiyatının yükselmesini bekliyor. Peki ya tüm bu Tether aniden değersiz olma riski altındaysa ya da ana şirket, BitMEX’te oluğu gibi CFTC ve DoJ tarafından daha fazla hedefe alınırsa?

İşte o zaman Bitcoin ve kripto para piyasası bu hafta yaşanan olumsuz olaylara karşı direncini gösterebilecek mi? Açıkçası çok zor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin