Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

Bitcoin hash oranları rekora koşuyor… Bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağını güvence altına alan güç olan Bitcoin hash oranı, dün (19 Mart) geçen yılın Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin hash oranı, Blockchain. com’daki veri beslemesine göre saniyede elli iki kentilyon hashi geçti.

Bitcoin Hash Hızı

Bitcoin hash oranı, Bitcoin madencilerinin performansının hesaplanmasıdır. Basit bir ifadeyle, hash oranı arttıkça, Bitcoin ağı daha güvenli hale geliyor. Bir saldırgan ağa saldırmak için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyacağından Bitcoin ağına saldırmak daha da zorlaşmış oluyor. Artan hash oranı aynı zamanda Bitcoin madencileri sayısındaki artışı da gösteriyor. BTC madenciliği zorluk seviyesi şu anda oldukça sabit olduğundan, gittikçe daha fazla sayıda madencinin Bitcoin ağına katıldığını anlayabiliriz. Bununla birlikte, artan hash oranı sonunda genel zorluk seviyesinde bir artışa neden olacaktır.

bitcoin hash rate 19th march

Bitcoin ağ güvenliği geçen yılın Kasım ayından bu yana en yüksek noktasında. Şimdiye kadar kaydedilen en yüksek karma oranı, geçen yılın Ağustos ayında saniyede 62 kentilyon hash olarak belirlenmişti. Mevcut tabloya bakıldığında, hash oranının önümüzdeki dönemde bu seviyeyi geçebilmesi muhtemeldir.

Artan hash oranı aynı zamanda, Bitcoin ağının genel güvenliğini gösterdiği ve böylece madencilerin yatırımının güvenli bir geleceğini öngördüğü için madencilerin kafasında güven oluşturur. Geçen yılki sıra gelen düşüşlerin ardından bir madencinin faaliyetlerini durduğunu görmüştük. Şimdi ise gittikçe daha fazla artan sayıda madenci maden ağına katılıyor. Bitcoin fiyatı hakkında öngörüde bulunan analistler, BTC’nin gelecekteki fiyatını belirlemede yardımcı olduğuna inandıkları ağın hash oranının, Bitcoin fiyatını takip ettiğini düşünüyor.

Geçen yıl, birçok madencinin faaliyetlerini durdurmasına ve madencilik ekipmanının hurda fiyatlarından satılmasına yol açan ayı piyasası boyunca, aynı zamanda hash oranının büyük ölçüde düştüğü görülüyor. Şimdi hash oranı arttıkça, madenciler yeniden maden tesisleri açıyor ve işe geri dönüyorlar. Ayrıca, ağın mevcut hash oranının Aralık 2017’de BTC’nin fiyatının 20.000 dolara yükseldiği sıradaki hash oranından daha fazla olduğu dikkate değer bir durum.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin