Bitcoin dibi gördü mü? Kripto para analistleri açıklıyor
Bitcoin dibi gördü mü? Kripto para analistleri açıklıyor

Bitcoin hacim tuzağı: Tüm verilerin yüzde 88’i sahte olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haftalarda, Bitcoin’e (BTC) ve daha geniş dijital varlık ekosistemine canlılığın geri döndüğü daha belirgin hale geldi. Bağımsız kripto para birimi araştırmacısı Kevin Rooke, geçtiğimiz günlerde Twitter’da bu duyguyu destekleyecek verilere dikkat çekti.

Bitcoin hacmi son beş ayda %150 arttı

CoinMetrics istatistiklerine göre tüm borsalardaki Bitcoin ticaret hacmi son beş ayda yaklaşık %150 artarken, BTC 6.000 dolardan 4.000 dolara düştü. Ayrıca, BTC’nin beklenmedik ve hızlı bir olayda 20.000 dolar seviyesinden düştüğü Ocak 2018’den bu yana günlük ortalama kripto para miktarının çok yüksek olmadığı belirtildi.

https://twitter.com/kerooke/status/1106974342175297536

Ve vişneyi meşhur kripto para birimi pastasının üzerine koymak için, Rooke, son 12 ayda sadece dokuz gününün Bitcoin hacminde 10 milyar dolar arttırdığını ve o günlerin beşinin son iki hafta içinde olduğunu belirtti.

Bu kripto paralar için olumlu bir emsal oluşturabilir mi?

Piyasayı kontrol edebilecek başka katalizörler olsa da hacim okumaları bir varlığa piyasadaki ilgiyi yorumlamanın anahtar bir yolu olarak görülüyor. Bu hem alım hem de satış üzerindeki son baskı etkisinin yatırımcılar için karar verebileceği anlamına geliyor. Pek çok kişi bu yeni spekülasyonun bir toparlanmayı tetikleyebileceğine inanıyor.

Ama birkaç nüans var. Piyasa manipülasyonu konusunda uzman bir Blockchain araştırma birimi olan Crypto Integrity, tüm verilerin %88’inin tamamen sahte olabileceğini iddia ediyor.

Dekript ile yaptığı konuşmada, araştırma grubunun bir üyesi bu bilgileri nasıl topladığını şu şekilde açıkladı:

Düşük seviyeli piyasa verilerini borsalardan (hem sipariş defterleri hem de işlemler) toplayan bir sistem kurduk. Bu, kimsenin grafikler üzerinde bulamayacağı, işlemleri ve hacimleri analiz ederek bulmamızı sağlıyor.

Eğer bu durum gerçekse, kripto paraların hacimler arasında yükselmesi gerektiğine inanan analistler için ciddi bir darbe olacaktır.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin