featured

Bitcoin grafiğinde simetrik üçgen modeli: BTC güçlü bir hamleye mi hazırlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para tüccarı ve analisti Crypto Rover, dün yayınladığı bir X gönderisinde piyasa lideri Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki 5-10 hafta içinde büyük bir fiyat hareketi yaşayabileceğini öngördü. Gönderide analist, lider kripto para biriminin grafiğinde simetrik bir üçgen oluştuğunu ortaya koydu.

Bu özel grafik deseni, Bitcoin’in fiyatının yakında kırılabileceğini gösteriyor. Crypto Rover’a göre aşağı yönlü bir kırılma, kripto para biriminin fiyatının 12.000 dolara kadar düşmesine neden olabilir. Bu arada kırılma için yükseliş hedefinin 63.000 dolar olduğunu da paylaştı.

Bitcoin

Bu arada, geçtiğimiz 24 saat içinde Bitcoin 24 saatlik bir kazanç kaydetmeyi başardı. Basın saatine göre CoinMarketCap verileri, lider kripto para biriminin geçtiğimiz işlem günü boyunca yüzde 1,10’luk bir fiyat artışının ardından 27.688,24 dolardan el değiştirdiğini gösterdi.

Bu son kazanç Bitcoin’in pozitif haftalık serisine eklendi. Ardından kripto para biriminin fiyatı son 7 gün içinde yüzde 4,65 arttı.

Teknik açıdan bakıldığında geçtiğimiz birkaç hafta boyunca BTC’nin günlük grafiğinde pozitif bir fiyat kanalı oluşmuştu. Bu süre zarfında kripto para biriminin fiyatı bir dizi yüksek tepe ve yüksek dip seviyeleri kaydetti. Sonuç olarak kripto para birimi basın zamanında 27.915 dolar direnç seviyesini aşmaya çalışıyordu.

Bitcoin fiyatı için iki olası senaryo…

BTC’nin önümüzdeki 48 saat içinde bu eşiğin üzerinde bir günlük mum kapatması hâlinde bir sonraki hafta potansiyel olarak 29.210 dolara kadar çıkmak için yükseliş fiyat kanalı içinde işlem görmeye devam edebilir. Tersine BTC’nin önümüzdeki 2 gün içinde bu direnç seviyesinin üzerinde bir günlük mum kapatamaması fiyatının 26.915 dolarlık acil destek seviyesine düzeltilmesine yol açabilir.

Yatırımcılar ve tüccarlar, önemli bir orta vadeli yükseliş teknik bayrağının tetiklenmenin eşiğinde olduğunu not etmek isteyeceklerdir. Basın zamanında, 20 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA çizgisinin üzerine çıkmaya çalışıyordu. Bu BTC’nin momentumunun olumlu bir değişim geçirmekle meşgul olduğunu gösteriyor.

Bu iki teknik göstergenin önümüzdeki birkaç gün içinde kesişmesi, BTC’nin günlük grafiğinde alıcıların üstünlük sağladığını gösterebilir. Daha sonra piyasa liderinin fiyatı yukarıda belirtilen 29.210 dolar işaretine yükselmek için gereken desteğe sahip olabilir.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin