altın ve Bitcoin
Altın ve Bitcoin

Bitcoin, genel kabul için altın destekli mi olmalı? Ünlü yatırımcı yeni bir tartışma başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelişmekte olan piyasalar yatırımcısı Mark Mobius, kripto paranın bir değere sahip olması için değerli bir metal tarafından desteklenmesi gerektiğini iddia ederek Bitcoin ‘i ‘dijital altın‘ argümanı olarak bir sonraki seviyeye taşıdı.

5 Eylül’de CNBC’nin Squawk Box programında verdiği röportajda Mobius, izleyicilere, kripto varlıklarının altında yatan fiziksel değer eksikliği de dahil olmak üzere Bitcoin’e yatırım yapmanın riskleri hakkında endişelerini dile getirdi.

Mark Mobius, kripto para değeri hakkında endişelerini dile getirdi

Mobius Capital Partners’ın kurucusu, Bitcoin’in yatırımcılar için kendine özgü bir değere sahip olduğu fikrine katılmakta tereddüt etti ve altın tarafından desteklenseydi kripto parayı tercih edebileceğini söyledi.

Mobius devam etti,

“Gerçekten altın tarafından desteklenen bir kripto para birimi varsa ve bu bağlantının sağlam bir anlaşması varsa, o zaman böyle bir varlık oldukça ilginç olabilir.”

Fiat paralarda aslında Bitcoin ile aynı eksikliğe sahip

Squawk Box sunucusu ve Bitcoin analisti Joe Kernen, Mobius’a, mevcut fiat paraların değerli metaller tarafından desteklenmediğini, genel kabul görmeleri ile değer kazandıklarını dile getirdi.

Mobius, fiat para birimlerinin halk tarafından nihayetinde Bitcoin konusunda eksik görülen faktörler ortak bir inanca sahip olduğunu açıkladı.

“İnsanların ABD dolarına inanmalarının nedeni, dolarla herhangi bir şeyi satın alabileceklerine inandıkları için. Bu nedenle, eğer kripto para biriminin bir şey satın almanıza izin verebileceği ve durumun böyle olduğuna inandığınız bir derece vardır. ”

Mobius, sözlerini altın gibi fiziki varlıkların değerini savunmaya bağladı. Ayrıca kripto para birimlerinin nihayetinde değerli metallere daha fazla ilgi görebileceğini söyledi.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin