Kripto analisti, Bitcoin fiyatlarını yükseltecek katalizörü açıkladı!
Kripto analisti, Bitcoin fiyatlarını yükseltecek katalizörü açıkladı!

Kripto analisti, Bitcoin fiyatlarını yükseltecek katalizörü açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Capriole Investments’ın kurucusu ve Bitcoin analisti Charles Edwards, Bitcoin’in fiyatını artırabilecek büyük bir katalizörün 2023’te gerçekleşebileceğini öngörüyor. Fed’in faiz oranlarını artırma politikaları nedeniyle, kripto para birimleri 2022’de düşüş yaşadı.

Federal Rezerv (Fed), en son Çarşamba günü gösterge faiz oranını 25 baz puan artırmak için harekete geçti ve bu da kripto para birimi fiyatlarında düşüşe neden oldu. Fed, aşırı ısınan ekonomiyi yumuşatmak ve hızla yükselen fiyatları kontrol etmek için Mart 2022’den bu yana 10 ardışık faiz artışı gerçekleştirdi.

Edwards, yeni bir tweet’te, sistem çökmek üzere olduğu için oranların yükselmeme ihtimalini dile getirdi.

“Fed’in Bitcoin ile rekabet edebilmesinin tek yolu daha yüksek oranlar. Ancak sistem çöktüğü için oranlar daha fazla yükselemez.”

Fed’in faiz artırımlarını yakında askıya alacağı veya muhtemelen yılın ilerleyen zamanlarında faiz oranlarını düşüreceği fikri, Bitcoin’in yılın başından bu yana %70’in üzerinde kazanç sağlamasına katkıda bulundu.

Bunun nedeni, yatırımcıların ABD merkez bankasının enflasyonu kontrol altına almak için şahin para politikasını sürdüreceğini tahmin ettiklerinde kripto para birimleri gibi “riskli” yatırımlardan uzak durma eğiliminde olmalarıdır.

Bitcoin fiyat hareketi

Geçen hafta Bitcoin, yakından izlenen 30.000 dolar seviyesini aşmak için başka bir girişimde bulundu, ancak boğalar başarılı olamadı.

Bitcoin’in (BTC) fiyatı 6 Mayıs’ta yaklaşık 28.394 dolara düştü ve son 24 saatte %1,42 düşüşle 28.880 dolara geriledi.

Glassnode’un en son haftalık raporuna göre, piyasa 2022 ayının tarihi dip keşif aşamasından sağlam bir şekilde toparlandı.

Yeni yatırımcılardan gelen satış baskısı, şimdi 30.000 dolarda direnç oluşturan önemli bir itici güç. Glassnode, bu mevcut düzeltmenin devam etmesi durumunda, 24.400 dolarlık maliyet tabanının önümüzdeki haftalarda izlenmesi gereken psikolojik bir seviye olabileceğini belirtti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin