Bitcoin fiyatının 3 bin dolar düşmesinin olası 3 nedeni
Bitcoin fiyatının 3 bin dolar düşmesinin olası 3 nedeni

Bitcoin fiyatının 3 bin dolar düşmesinin olası 3 nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ‘de 50.000 $ ‘lık yüksek seviyenin hemen altındaki ani geri çekilme birçok yatırımcıyı şaşırttı. İşte bu düşüşün muhtemel nedenleri.

Bitcoin, 50.000 $ ‘ın üzerinde ikna edici bir hareket için hazır göründükten kısa bir süre sonra Pazartesi günü erken saatlerde önemli bir düşüş gördü.

CoinDesk 20 verilerine göre, en iyi kripto para birimi Asya’nın erken saatlerinde yaklaşık 49.000 $ ‘dan 45.926 $’ a düştü ve en son 47.790 $ civarında el değiştirirken görüldü – CoinDesk 20 verilerine göre gün içinde % 1,8 düşüş gerçekleşti.

Düşüş, birçok yatırımcıyı şaşırttı, çünkü tüm zamanların kayda değer bir dönüm noktası, son kurumsal benimseme dalgasının yarattığı iyimserliğin ortasında geldi.

Peki ne oldu? İşte ani fiyat düşüşünü açıklayabilecek üç faktör.

  1. Finansman stresi

Stack Funds COO’su ve kurucu ortağı Matthew Dibb, CoinDesk’e “Bitcoin ve diğer kripto para birimleri genel olarak aşırı ısınmış görünüyordu ve Asya seans düşüşü muhtemelen 50.000 $ ‘ın üzerinde sürekli bir hareket için gerekli bir’ fon sıfırlaması ‘idi.

Nitekim, Bitcoin (BTC,% -3.66) ‘nin fonlama oranı olarak da bilinen sürekli vadeli işlem piyasasında uzun pozisyon tutmanın maliyeti, Pazar günü 12 ayın en yüksek seviyesi olan % 0.109’a yükseldi ve bu da aşırı yükseliş kaldıracı veya aşırı ısınmaya işaret ediyor.

Ortalama finansman oranı Ocak ayının sonunda yükselmeye başladı ve Tesla’nın geçen Pazartesi bitcoin yatırımlarını açıklamasının ardından son ayların en yüksek seviyesine yükseldi. Bu, 40.000 $ ‘ın altındaki son rallinin esas olarak türevlerdeki kaldıraçtan kaynaklandığını gösteriyor. Bu nedenle, her zaman fonların sıfırlanması riski vardı.

Coinalyze veri kaynağına göre, fiyat düşüşü bugün şu ana kadar 300 milyon dolarlık long Bitcoin pozisyonlarını tasfiye etti – bu, kripto pazarında gözlemlenen 1,33 milyar dolarlık toplam long likidasyonların kabaca % 30’u.

long likidasyonları

XRP (-6.18%), XLM (-8.43%), LINK (-3.73%), ADA (-3.14%) ve bazı merkezi olmayan finans bağlantılı tokenler gibi birçok alternatif kripto para birimi Asya seansında çift haneli fiyat düşüşlerine maruz kaldı. Bu,  Bitcoin’in % 6’lık düşüşünü gölgede bıraktı. Dibb’e göre, daha geniş bir satış, Bitcoin çevresindeki aşağı yönlü baskılara eklendi.

Piyasa analisti Josh Rager’ın bir tweet’ine göre, altcoin rallisi geçen hafta “coşkulu” hale geldi, bu da bir fiyat düşüşünün geciktiği anlamına geliyordu.

  1. Bitcoin için kurumsal talep zayıfladı

Analitik firması CryptoQuant’ın Coinbase prim göstergesi, büyük yatırımcılardan gelen zayıf talebin işareti olarak Pazar günü negatife döndü.

Gösterge, Coinbase Pro’nun BTC/USD çifti ile Binance’in USD bağlantılı stabil coin tether içeren BTC / USDT çifti arasındaki farkı ölçüyor. Coinbase Pro, yüksek net değerli bireyler ve kurumsal yatırımcılar ile eşanlamlı olarak kabul edildiğinden, gösterge tüccarlar tarafından yaygın olarak takip edilmektedir. Pozitif bir spread, güçlü kurumsal girişler anlamına gelir ve bunun tersi de geçerlidir.

CryptoQuant CEO’su Ki-Young Ju, CoinDesk’e, “Pazarın erken Avrupa saatlerinde prim neredeyse 80 $ ‘a düştü ve fiyat 48.000 $ ile 49.000 $ arasında değiştiğinde büyük ölçüde nötr kaldı” dedi. “Zayıf nokta girişleri, düzeltme kapsamına işaret etti.”

Bitcoin’in Ekim ayının başından itibaren 10.000 $ ‘a yakın fiyattan başlayan rallisi, büyük ölçüde yüksek net değerli bireylerden ve kurumlardan gelen artan taleple beslendi. Kripto para birimi, dört aylık boğa piyasası boyunca sürekli olarak yaklaşık 100 $ ‘lık bir Coinbase primiyle işlem gördü ve birkaç negatif prim örneği fiyat geri çekilmesinin önünü açtı.

Piyasa analisti Joseph Young, Pazar günü fiyat düşüşü gelişmeleri olarak Coinbase primi ve durgun Grayscale girişlerini olumsuz olarak belirtirken, boğalar için geçilmesi gereken seviye olarak 48.000 $ ‘ı işaret etti.

Glassnode veri kaynağına göre, Grayscale girişlerinin yedi günlük ortalaması Ocak ayının ortasında zirve yaptı ve o zamandan beri güneye doğru hareket ediyor (Cuma artışını engelliyor). Bireysel yatırımcılar spot piyasada ticaret yaparken, birçok kurumsal yatırımcı, düzenlenmiş Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aracılığıyla bitcoin yatırımı yapıyor.

New York merkezli Grayscale, CoinDesk’in ana şirketi olan Digital Currency Group’a aittir.

  1. Grafiğe dayalı faktörler

Son 30.000 $ ‘dan 49.000 $’ a yükseliş, Coinbase gibi önemli borsalarda hacim desteğinden yoksundu.

Günlük hacmin 10 günlük hareketli ortalaması Şubat başından bu yana düşüyor. Düşük hacimli bir fiyat artışı genellikle kısa ömürlüdür ve bugün erken saatlerde görülenlere benzer şekilde ani geri çekilmelere eğilimlidir.

Daha geniş önyargı yükselmeye devam ediyor

Bitcoin’in en son fiyat düşüşü, önceki boğa piyasalarında gözlemlenen geri çekilmelerin tipik bir örneğidir ve en düşük direnç yolu daha yüksek seviyeye doğru kalır.

BlockTower Capital CIO’su Ari Paul, “Muhtemelen şu anda kısa ve küçük bir düzeltmeye giriyoruz (sanırım), ancak yine de yakında daha şiddetli olacak şiddetli bir boğa rallisiinin ortasındayız” dedi.

Analistlere göre, yakında daha fazla kurum Tesla’nın nakit varlıklarını bitcoin’e çevirme hareketini taklit edebilir ve bu da 50.000 doların üzerinde ikna edici bir harekete yol açabilir.

Yazım zamanında, sürekli fonlama oran ı% 0,05’e normalleşti ve Coinbase primi 50 $’a yükseldi. Bitcoin, 47.000 $’ın çok üzerinde işlem yapmak için son birkaç saatte sağlam duruyordu.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin