İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

İşte Bitcoin fiyatını belirleyen faktörler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 6.000 dolardan 7.000 dolar seviyelerine kadar yükselen iyi bir grafiğe sahip. Bitcoin fiyatını belirleyen faktörler birçok sebebe dayalı ve fiyat çok fazla değişkenlik gösteriyor. Her faktörün fiyatı farklı şekilde etkilemesi olası. Varlığı etkileyen durum fiyatı büyük ölçüde değiştirebilir.

Bitcoin fiyatını belirleyen faktörler arasında en önemlisi düzenlemeler

İlk olarak, Bitcoin fiyatı talep ve arz ile belirlenir. Ekonomide, talep ve arzın bir kaynak veya meta ile etkileşimi, fiyatı belirler. Piyasada Bitcoin talebi arttığında, fiyat yükselir. Bitcoin tedariki azaldığında, oluşan kıtlıktan dolayı fiyat artışı yaşanır. Bu durumda, tüketicilerin daha yüksek bir bedel ödemesine neden oluyor. Bitcoin fiyatı da diğer paralar gibi büyük ölçüde hükumet düzenlemeleri tarafından belirlenir. Bitcoin’in tarih boyunca pazarda yaşadığı olumsuzlukların çoğunun sebebinin hükümet düzenlemelerine bağlı olduğu söylenebilir.

Son zamanlarda Bitcoin fiyatındaki düşüş, Çin ve Kore hükumetleri tarafından yapılan kripto para düzenlemelerine bağlı. Tam tersi olduğunda Bitcoin, daha fazla yatırımcının pazara girmesine neden olan uygun hükumet düzenlemelerine olumlu yanıt vermekte. Bitcoin fiyatı kurumsal kabul edilebilirlik ile bağlı. Yıllar geçtikçe uzmanlar, kurumlarca kabul edilebilirlik artışına bağlı olarak kripto para biriminde fiyat artışı öngörmekte. JP Morgan geçtiğimiz günlerde Ethereum Blockchain’e dayalı bir ödeme yöntemi başlattı. Bu ve diğer birçok önlem, kripto para birimlerinde fiyat artışına neden oluyor.

 Kripto paralarla rekabet de Bitcoin fiyatını etkiler

Diğer kripto paralarla rekabet de Bitcoin fiyatını etkiler. Yatırımcılar rakip paraları yatırım için daha değerli bulduklarında, diğer tüm faktörler eşit hale gelse bile Bitcoin’in fiyatı düşer.  Ayrıca, Bitcoin’in fiyat belirleyicilerinden biri de medyadaki haber ve öngörüleridir. Bitcoin’in fiyatındaki en yüksek artış, medyadaki birçok olumlu raporun bir sonucu olarak yatırımcıları satın almaya yönlendirdi. Medyanın fiyat artışında büyük bir katkısı olduğu gibi, fiyatların olumsuz raporlara düşmesine de neden olabilir.

Bitcoin fiyatını etkileyen küçük bir kuvvet olan bir diğer fiyat belirleyicisi önsezidir. Çoğu yatırımcı yatırım kararlarını sezgilerine dayandırır. Çoğunluğun sezgilerinin yönü fiyatı etkiler. Yani yükselen fiyat yeterli kâra ulaştığında düşme ihtimaliyle satılabilir ve herkesin korkusu domino etkisi oluşturabilir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin