featured
Bitcoin fiyatındaki düşüş

Bitcoin fiyatındaki düşüş 48 saatte 5 bin dolar’a ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cuma günü gördüğü en yüksek değerin ardından kırmızıya dönen grafiği ile, Bitcoin fiyatındaki düşüş 48 saatte 5 bin dolar’a ulaştı.

Coinmarketcap verilerine göre Cuma günü 18 bin 278 dolar kuru ile Bitcoin tüm zamanların en yüksek değerini gördü.

coinmarketcap BTC grafiği

Bitcoin fiyatının yeni rekor seviyesine ulaşmasını sağlayan önemli 4 etken vardı. CBOE vadeli işlem borsasının bu gün başlayacak olan Bitcoin listelemesi, CME Borsasında 18 aralıkta başlayacak olan Bitcoin listelemesi, Tokyo borsasının Bitcoin hazırlıklarına başlama duyurusu ve Pwc‘nin ödemelerinde Bitcoin’i kabul edeceğini duyurması.

Kurumsal yatırımcıları Bitcoin üzerine odaklayacak olan bu önemli gelişmeler, Bitcoin fiyatında istikrarlı bir yükselişe neden olmuştu. Cuma günü bazı kesimler tarafından beklenen fiyat düzeltmesi çok gecikmedi ve rekor gününde başladı. 14 bin 700 dolar seviyesine kadar süren ani düşüş, bu seviyede direnç gördü ve toparlandı. 16.200 dolar seviyesine kadar süren toparlanma Cumartesi günü 16 bin 780 dolar seviyesine kadar sürdü.

Cumartesi günü düşüş tekrar başladı ve gün boyunca istikrarlı bir şekilde devam etti. 14 bin doların hemen altında bir direnç görüp grafiği yeşile dönmesine rağmen 15 bin dolar seviyesinden tekrar gerilemeye döndü.

Pazar günü 13 bin 200 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin fiyatı, rekor seviyelerden en düşük seviyeye ulaşmış oldu. Haberin yazıldığı saatlerde 13 bin 600 dolar seviyelerinde işlem gören BTC’nin 24 saatlik işlem hacmi ise 14.6 milyar dolar. Kripto paraların toplam piyasa değeri 376 milyar dolar iken, Bitcoin’in pazar payı %60’ın biraz üzerinde.

 

coinmarketcap BTC grafiği

Uzmanların bir kısmına göre, Bitcoin fiyatındaki düşüş, olması gereken bir düzeltmeydi. Bu gün listelerinde Bitcoin’i görebileceğimiz Dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan CMOE’den sonra Bitcoin fiyatının pozitif etkileneceği beklenmekte. Bu gün başlayacak olan listeleme, 11 Aralık 2017 Pazartesi, ilk tam iş gününü yaşıyor olacak.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin