Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu bir ralli ile sonuçlanabilir!
Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu bir ralli ile sonuçlanabilir!

Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu bir ralli ile sonuçlanabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, son 24 saatte içerisinde 6.500 dolara yükseldi. Bitcoin 6.100 dolardan kısa vadeli bir düzeltici ralli başlatarak yaklaşık yüzde 6,5 oranında değer kazandı. Diğer kripto paralar ve tokenler da Bitcoin‘in hareketini takip etti.  Bazı analistlere göre Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu bir ralli ile sonuçlanabilir!

Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu bir ralli ile sonuçlanabilir!
Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu bir ralli ile sonuçlanabilir!

Bitcoin fiyatında güçlü oversold durumu

Bitcoin’in en son düzeltici rallisi ve Bitcoin’in 6.100 dolardan 6.500 dolara doğru bir toparlanma göstermesi, esas olarak dün RSI’nın (Göreceli Güç Endeksi) 26 ile aşırı düşük olmasına bağlanabilir. Bir varlığın RSI’sı 30’a düşerse bu varlık aşırı satılmış (oversold) olarak kabul edilir. Dün BTC’nin RSI’si 26’ya düştü ve bu da Bitcoin’in oldukça aşırı satılmış olduğunu gösteriyor. Düşük RSI ile Bitcoin satışlarını 6.100 dolardan devam ettirmek için isteksiz olan ayılar, Bitcoin fiyatının toparlanmasını sağladı. Analistlere göre, Bitcoin’in düşüş eğilimi hâlâ aşırı güçleniyor ve bugün yaşanan yükselişin 6.000 doların altına doğru gerçekleşecek yeni bir kısa vadeli düzeltici ralliyi başlatması muhtemel.

Bitcoin fiyatında bir sonraki büyük ralli ne zaman?

Analistler, orta vadede Bitcoin fiyatının 5.000 doların altına düşebileceğini öngörüyor. 1 milyar dolarlık Pantera Capital dahil olmak üzere birçok büyük ölçekli perakende yatırımcısı ve kripto para birimi hedge fonları, orta vadede Bitcoin’in uzun vadeli eğiliminde iyimserliğini dile getirerek, özellikle önümüzdeki aylarda büyük bir boğa hareketi beklediklerini ifade ediyorlar.

2017 yılının Aralık ayında Bitcoin fiyatını 20 bin dolara ulaştıran güç bireysel yatırımcılardı. 2018 yılında kripto para piyasası, kurumsal yatırımcılar henüz piyasada bulunmadığı için bir kez daha bir perakende balonu patlaması yaşadı. Uzmanlara göre, Bitcoin fiyatında bir sonraki büyük ralli kurumsal yatırımcılar tarafından desteklenecek. Kripto para birimi hedge fonları ve yatırımcıları, Bitcoin’in vade sonunda iyileşeceğinden emin. Ancak kısa vadede, çoğu yatırımcıya göre, Bitcoin’in geleceği ve pazarın geri kalanının durumu belirsizliğini hala koruyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin