Bitcoin fiyatında Golden Cross etkisi: Analistlere göre tüm zamanların en yüksek seviyesi mi hedefleniyor?
Bitcoin fiyatında Golden Cross etkisi: Analistlere göre tüm zamanların en yüksek seviyesi mi hedefleniyor?

Bitcoin fiyatında Golden Cross etkisi: Analistlere göre tüm zamanların en yüksek seviyesi mi hedefleniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), değerini 30.000 dolar seviyesinin altında korumaya devam ediyor. Bitcoin’in teknik analizi, tarihsel fiyat hareketlerine dayanarak, varlığın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini gösteriyor.

Kripto ticaret analisti TradingShot’un 4 Ağustos tarihli TradingView gönderisine göre, Bitcoin’in uzun vadede yükseliş eğilimi gösteren üçüncü bir “Golden Cross” modelini tamamlamak üzere olduğu gözlenmiştir. Daha önce bu modelin gerçekleştiği durumlarda Bitcoin için önemli fiyat artışları yaşanmıştır. Model tamamlandığında, 3 günlük hareketli ortalama ile hesaplanan 200 günlük hareketli ortalama, yükseliş trendinin sürmesine katkı sağlayan önemli bir destek seviyesine dönüşmektedir.

Ancak, Mart 2020’deki COVID-19 pandemisi gibi istisnai koşulların, tipik modelde geçici bir bozulmaya neden olabileceği unutulmamalı.

Analist, önceki döngülerle paralellikler çizerek, fiyat hareketine rehberlik eden MA50 ile Bitcoin’in yukarı yönlü hareketi için bir sonraki olası hedefin, en son 69.000 dolar olan tüm zamanların en yüksek seviyesi olduğunu vurgulamıştır.

Golden cross modeli, kısa vadeli bir hareketli ortalamayı, uzun vadeli bir hareketli ortalamayı yukarı yönlü kestiği zaman meydana gelir. Son golden cross durumunda, Bitcoin’in fiyatı MA50 ve MA200’ün üzerinde işlem görmüş, bu da olumlu bir trend değişikliğinin işareti olarak kabul edilmiştir.

Genel olarak, Bitcoin fiyatı son zamanlarda oynaklık yaşamış ve golden cross’un etkisi, varlığın fiyat yörüngesinde olumlu bir iyimserlik işareti olarak görülmüştür. Birçok Bitcoin sahibi (%69.2), varlıklarını satma niyetinde değil, uzun vadeli tutmayı tercih etmektedir. Aynı zamanda, borsalara gönderilen Bitcoin miktarı da son haftalarda azalmıştır.

2024 yılında planlanan bir sonraki Bitcoin yarılanması, yeni bir piyasa döngüsünün başlamasını tetikleyebilir. Kısa vadede, Bitcoin hâlâ 29.000 dolar seviyesinin altına düşme riskiyle karşı karşıyadır.

Bitcoin fiyat analizi

Basın zamanında, Bitcoin 24 saatlik periyotta %0,1’den az bir kazançla 29.014 dolardan işlem görmekteydi. Teknik analizlere göre, göstergeler düşüş eğilimindeydi. Günlük göstergeler bir satış sinyali önerirken, hareketli ortalamalardan 10’u gösterirken osilatörler nötr durumdaydı.

Bu nedenle, hakim olan volatiliteyle birlikte piyasada Bitcoin’in kısa vadede nasıl tepki vereceği merakla takip edilmektedir.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin