20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!
20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!

Bitcoin fiyatına farklı bir perspektiften bakmak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC fiyatı şu anda yılın en düşük seviyelerini görmesine rağmen hala 2017’nin en düşük seviyesinden yüzde 400 civarında yüksek. Aslında, geçmiş tarihli yılların en düşük rakamlarına bakıldığında, devasa Bitcoin fiyat artışlarını ve “hodlers”in potansiyel olarak nasıl ortaya çıktığı görülebiliyor.

Bitcoin fiyatının geçmiş tarihli yıllık en düşük değerleri hodlers’in nasıl kazandığını gösteriyor

2017, kripto paralar içerisinde tüm zamanların en yüksek (ATH) değerlerinin olduğu yıldı. Bitcoin (BTC), pazarın kapitalizasyonu açısından dünyanın önde gelen kripto parası ve yaklaşık 20.000 dolar değerinde bir ATH değeriyle sonuçlanan benzersiz bir ralli yaşamıştı

Öte yandan 2018, uzun bir ayı piyasasının yaşandığı bir yıl oldu. Pazarın öncüsü, yüzde 80 civarında dik bir düşüş gördü.

Herkes gözlerini ATH’ye dikmiş gibi görünüyor ve bu rakamı tekrar görüp görmeyeceğimiz belli olmasa da bir Twitter kullanıcısı @1stCrassCitizen olaya farklı bir bakış açısı getirmiş:

Yıllardır söylüyorum. ATH’lere bakmayın, yıllık düşüklere bakın. Bu size hodlers’in nasıl kazandığını söyleyecek.

  • 2012 – 4 dolar
  • 2013 – 65 dolar
  • 2014 – 200 dolar
  • 2015 – 185 dolar
  • 2016 – 365 dolar
  • 2017 – 780 dolar
  • 2018 – 3200 dolar

Bu, size herhangi bir fiyattan satmayacak olan insanlardaki büyümeyi anlatıyor.

Devasa kazanımlar 2 yıl veya daha kısa bir sürede olabiliyor

Yukarıdakiler, uzun süreli Bitcoin sahiplerinin (hodlers), Bitcoin’in fiyatındaki nispeten kısa vadeli düşüşlere rağmen, tarihsel olarak çok iyi performans gösterdiğini belirtiyor.

Bugünün fiyatına göre ise bu, özellikle 2016 yılında veya daha önce satın almış kişiler için geçerlidir. Dipten mi yoksa yılın en yükseğinde mi aldıklarına bakılmaksızın, bu “hodlers” hala ABD Doları cinsinden en az yüzde 1000 getiri sağlamış durumda.

Daha da ileri giderek, Bitcoinist geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in son yedi yılda yüzde 82.000’den fazla değer kazandığını ve aynı dönem boyunca Amazon (AMZN) gibi hisse senetlerinin bile üstünde performans gösterdiğini bildirmişti.

Kripto para biriminin günlük hareketli ortalaması da pozitif olarak yüzde 0,325 değerinde bulunuyor. 2018’in 3.200 dolardaki dip fiyatı hodlers için yeni bir taban fiyatı olacak mı? Bunu içinde bulunduğumuz yılda göreceğiz.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin