Bitcoin fiyatı rekor kırarken global piyasalarda son durum ne?
Bitcoin fiyatı rekor kırarken global piyasalarda son durum ne?

Bitcoin fiyatı rekor kırarken global piyasalarda son durum ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Salı günü rekor seviyeye sıçradı ve petrol yükselmeye devam ederken, ABD hisse senetleri Pazartesi günü yeni zirvelere çıktıktan sonra gevşeme yolunda ilerliyordu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Bitcoin’e yatırım yaptığını söylemesinin ardından Bitcoin fiyatı ilk kez 48.000 dolara yükseldi.

Bu arada, Dow Jones vadeli işlemleri % 0,09, S&P 500 vadeli işlemleri % 0,08 ve Nasdaq vadeli işlemleri % 0,11 düştü. Asya’da bir gecede, Çin’in CSI 300 hisse senedi endeksi, yatırımcıların devam eden hızlı ekonomik toparlanmaya destek vermesiyle % 2,19 artarak 13 yılın en yüksek seviyesinde kapattı. Japon Nikkei 225 ise % 0.4 yükseldi. Avrupa’da, Stoxx 600 günün ilk işlemlerinde % 0.23 düşüş yaşarken, İngiltere’nin FTSE 100’ü% 0.05 düştü.

Hisse senedi yatırımcıları mola verirken, petrol 13 ayın en yüksek seviyesine yükseldi ve yatırımcılar arasında 2021’de güçlü bir talep toparlanması beklentisi arttı. Brent ham petrol vadeli işlemleri Salı sabahı% 0,18 artışla varil başına 60,81 $ ‘a yükseldi; bu, Ocak 2020’deki koronavirüs salgını öncesinden bu yana en yüksek seviyesi. WTI ham petrolü % 0,28 artışla 58,15 $’ a yükseldi.

CMC Markets ticaret platformu piyasa analisti David Madden, “Petrol, ABD teşvik paketi umutlarının ve devam eden ılımlı arz endişelerinin desteklenen fiyatların bir kombinasyonu olarak dünkü kazançlarını artırdı” dedi.

Geçen hafta, ABD petrol stokları 11 ayın en düşük seviyesine geriledi, bu da petrol talebinin artması olarak yorumlanabilir. [OPEC + petrol üreten ülkeler grubu] çıktı planlarını sürdürdü, bu da sürpriz değildi.

Kongredeki Demokratlar, Başkan Joe Biden’ın bu hafta 1,9 trilyon dolarlık teşvik planını sürdürüyorlar ve bunu Cumhuriyetçilerin izni olsun ya da olmasın geçirmeyi umuyorlar.

Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın kripto para birimine 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını ve bunu ödeme olarak kabul etmeye başlayabileceğini duyurmasıyla Bitcoin’in kayda değer rallisi devam etti.
Avrupa ticaretinde Bitcoin fiyatı Salı günü ilk kez 48.000 $ ‘ın biraz üzerine çıktı. Bitstamp borsasında son olarak % 19.7 artışla 46.743 $ ‘a yükseldi.

Oanda platformunun kıdemli piyasa analisti Edward Moya, Tesla’nın açıklamasının “kriptodan nefret edenlerin, kriptolarda bu hareketin arkasında kurumsal bir ilgi olmadığı şeklindeki temel durumunu bozan katalizör olduğunu” söyledi.

Tüm gözler Bitcoin’in yakın gelecekte bir noktada 50.000 $ ‘a ulaşmasını bekliyor ve dolar düşüşünü sürdürürse çok daha ileri gidebilir.

Dolar endeksi Salı sabahı % 0,39 düşüşle 90,58’e geriledi. Analistler, “reflasyon ticareti” olarak bilinen daha güçlü büyümeden fayda sağlayacak hisse senetlerinin pivotunun doları düşürdüğünü söyledi. Cuma günkü hayal kırıklığı yaratan bir istihdam raporu da para birimini etkiledi.

MUFG’de analist olan Sophia Ng yorumu şu şekilde oldu:

Mali teşvikler ve dünya çapında artan COVID-19 aşılama hızı göz önüne alındığında, reflasyon ticareti küresel piyasalar için önemli bir tema haline geliyor, bu da borsalara ve emtia fiyatlarına destek sağlıyor.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin