Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Bitcoin fiyatı neden dakikalar içinde % 6 artışla 7.200 dolara yükseldi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Perşembe günü negatif görünümde başladı. Önde gelen kripto paranın fiyatı ilk önce 6.900 dolara, daha sonra ise 6.800 dolara kadar düştü.  Ama öyle görünüyor ki boğalar, mücadeleden vazgeçmiyor. Bitcoin, bir saatlik zaman diliminde yaklaşık 400 dolar arttı, bu da yaklaşık % 6 hareketle, 7.200 dolara çekilmeden önce 7.250 dolara ulaşmasını sağladı.

Why Did Bitcoin Price Surge 6% to $7,200 In Minutes? 1

Peki, tam olarak ne oldu? Yatırımcılar bu hareket hakkında ne düşünüyor? İşte çeşitli varsayımlar;

Bitcoin short sıkışması

Şu anda en yaygın teori, bunun klasik short sıkışması olduğuyla alakalı.

Kripto para araştırma ve veri firması Skew Markets’e göre, BitMEX’te en az 16 milyon dolarlık short pozisyon bu büyük artışta tasfiye edildi. Makro ölçekte büyük miktarda tasfiye olmasa da, kripto para piyasası tatiller olması nedeniyle hala likit görünmüyor, gördüğümüz gibi uçucu hareketlere elverişli bir durum.

Bu, hareketten önce, tahmin edilen BitMEX fonlama oranının% -0,0050 civarında olduğu anlamına gelmez, bu da bazılarının, fonlama oranını % 0’a geri çekmenin hemen hemen mümkün olduğunu gösteren bir seviyedir.

İran olayı

Başka bir teori ise küresel haberlerin Bitcoin fiyatını etkilediği konusunda.

Birkaç saat önce ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ordusu liderlerine saldırı düzenlediğini açıkladı. Bu saldırılarda İran, askeri kanadının en önemli adamlarından bazılarını kaybetti ve bu da küresel pazarların göreceli olarak karışmasına neden oldu.

Örneğin ham petrol yüzde 3 arttı ve altın, İran’la ilgili bu olayla ilgili raporların yayınlanmasından dakikalar sonra kolayca 10 dolarlık bir kazanç gördü. Bazıları, Bitcoin’in, diğer varlıklar gibi, bu jeopolitik olay nedeniyle yükseldiğini ileri sürdü.

Yine de, bir kripto para ve makro analisti olan Alex Kruger bu tezden pek emin değil. Bu tweet’i yükseliş sonrasında yayınladı, Bitcoin’in diğer varlıklardan saatler sonra yükselmesi nedeniyle muhtemelen yanlış bir yorum olacağını kaydetti.

ethereumworldnews


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin