Ünlü analist uyardı: “Bitcoin’de yatırımcı içgüdüsü hayal kırıklığına uğratabilir”
Ünlü analist uyardı: “Bitcoin’de yatırımcı içgüdüsü hayal kırıklığına uğratabilir”

Bitcoin fiyatı için sırada ne var? Her analist kötümser değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şimdiye kadar birçok trader’ın şahit olduğu gibi, Bitcoin son dönemde bir belirsizlik dönemine girdi. Para birimi başlangıçta ağustos sonunda 12.000 doların biraz üzerinde işlem görüyordu, ancak o zamandan beri fiyatından yaklaşık 2.000 dolar kaybetti ve 10.000 dolar seviyelerine geriledi.

Bitcoin dünyanın en büyüğü unvanından vazgeçmeyi düşünmüyor

Pek çok Bitcoin meraklısı için üzücü bir dönem olsa da BTC’yi etkileyen son düşüş eğilimlerinin o kadar da kötü olmadığını düşünen birkaç analist var. Pek çok olumsuz noktaya ulaşılmış ve BitMex gibi borsalarda 7 milyon dolarlık long pozisyon ve 8 milyon dolarlık short pozisyon tasfiye edilmiş olsa da, Bitcoin birçok kişinin gözünde hâlâ güçlü ve dünyanın en büyüğü olmaktan vazgeçmeye hazır değil.

Bu olumlu düşünürlerden biri, fon yönetim şirketi Three Arrows Capital’in CEO’su Su Zhu. Yakın tarihli bir röportajda Zhu şunları söyledi:

10.000 dolarda gösterilen güç beni şaşkına çevirdi ve bu muhtemelen 100.000 doların bu aşamada 5.000 dolardan dan daha muhtemel olduğu anlamına geliyor.

Kısa bir süre için 9.000 dolar seviyelerine düşmesine rağmen Zhu, Bitcoin’in gerçekten herkesin beklentilerine meydan okuduğunu ve büyük bir direnç ve güç gösterdiğini belirtti. Kripto para ertesi gün hemen 10.000 dolarlık düşük aralığa yükseldi ve o zamandan beri orada kalmayı başardı. BTC o zamandan beri küçük kazançlar elde etti ve bugün 10.100 dolardan 10.400 dolara yükselmeyi bildi.

10.000 doların korunması çok önemli

Belki de Bitcoin’in önümüzdeki birkaç hafta veya ay boyunca 10.000 dolarda kalması gerekiyor. Her iki durumda da, bu sayı hâlâ beş hanelilerde kalıyor ve Bitcoin’i geçen yıl olduğu yere kıyasla çok daha güçlü bir seviyeye yerleştiriyor. Para birimi, 2019’u 7.000 dolarla sona erdirdi ve 2020’nin bitmesi için hâlâ üç aydan fazla zamanımız olmasına rağmen, varlık 12 ay önce durduğu yerden kilometrelerce ileride.

Ek olarak, Zhu’ya göre, Bitcoin gerçekten de “dip etkisine” sahip. CEO, birçok analistin ve uzun vadeli trader’ın, BTC’nin sadece birkaç hafta önce olduğu gibi büyük bir yükseliş yaşadığında yüzde 30 veya daha fazla ağır düşüşler beklediğini belirtti.

Yeni alıcılar ve yeni işlemler, Bitcoin’i potansiyel olarak başlangıçta bulunduğu yere geri getirerek söz konusu düşüşü geçmişte bırakıyor. Zhu Twitter’da şunları açıkladı:

Piyasalar, bir coşku yaşadıktan sonra, bir boğa piyasasında tipik olarak üçte bir veya daha fazlasını geri çeker.

Bu arada günün en çok kazandıran ve en çok kaybettiren DeFi tokenlerini merak ediyorsanız buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


eskişehir medyum

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin