featured

Bitcoin fiyatı halving öncesinde tehlikede olabilir: 52,000 dolar seviyesi geri kazanılamazsa ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatı 51,000 dolar seviyesinde işlem görüyor ve şu anda 52,000 dolarda bulunan direnç noktasını test etmeye hazırlanıyor. Analistler, halving etkinliğiyle birlikte fiyatta %8’lik bir düzeltme olabileceğini düşünüyor. Eğer aşağı yönlü hareket gerçekleşirse BTC, 48,000 dolar ile 46,500 dolar arasında bulunan bölgeye düşebilir.

52,000 dolar seviyesi sıradaki hareket için oldukça kritik bir öneme sahip. Çünkü BTC bu direnç noktasının üzerine çıkamazsa %8’lil bir düzeltmenin ardından 46,500 dolara düşebilir. 1 milyondan fazla adres, 48,000 dolar ile 46,500 arasındaki destek bölgesinde 544,870 adet BTC token’ı tutuyor.

Nisan ayındaki Bitcoin halving etkinliği, geçmişteki hareketleri hatırlatarak bir yükseliş momentumunu tetikleyebilir.

Bitcoin şu anda çok önemli bir noktada, 51,000 dolar civarında işlem görüyor. Birçok piyasa analisti, fiyatın 52,000 dolar seviyesinde tutunup tutunamayacağını görmek konusunda oldukça istekli. Piyasa hissiyatının karışıklığı göz önüne alındığında, yatırımcıların büyük bir kısmı olası bir gerilemeye hazırlanırken, diğerleri yükselişin devam edeceğine inanıyor.

Bu, kripto piyasasının yükseliş katalizörü olarak bilinen Bitcoin halving etkinliğinin endişeyle beklendiği bir dönemde meydana geliyor. BTC fiyatı son 24 saat içinde %1,41 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 51,224 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı kritik bir destek noktasında

Mevcut fiyat analizi, BTC için kritik bir duruma işaret ediyor. Eğer 52,000 dolar seviyesi hızlı bir şekilde geri alınamazsa fiyatın 48,000 dolara hatta 46,500 dolara düşebileceğini gösteren işaretler mevcut. Bu da şimdiki fiyatından %8 oranında bir düşüş yaşayabileceği anlamına geliyor. Popüler kripto analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez de benzer düşüncelere sahip. Yatırımcıların bu seviyelere dikkat etmesi gerektiğini ve sıradaki hamlelerini yapmadan önce iyice düşünmeleri gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Kripto analisti Ali Martinez’e göre bu özel fiyat aralığı, 1 milyondan fazla adresin 544,870 BTC token’ı tuttuğu bir destek bölgesi olması sebebiyle de ilgi çekici. BTC token’larının birbirine yakın bir şekilde istiflendiği bilgisi, daha fazla fiyat düşüşüne karşı önemli bir destek olup, lider kripto para birimine istikrar kazandırabilir.

BTC piyasa duyarlılığı

Piyasanın Bitcoin’in mevcut durumuna ve sıradaki hareketine karşı olan beklentisi karmaşık. Teknik göstergelerden RSI ve mum çubukları da düşüş eğilimine işaret ediyor. Bunlar da yaklaşmakta olan bir fiyat düzeltmesine dair sinyaller veriyor.

Bu bağlamda analistler, piyasa kararsızlığının bir işareti olan doji mum çubuğu oluşumunun ardından düşüş eğiliminin başladığını düşünüyor

Bitcoin halving

Ancak bu tehlike sinyallerine rağmen BTC, yakın geçmişte gösterdiği performansla tamamen başarısız olmadı. Piyasa liderinin fiyatı, beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyon verileri üzerine 50,000 doların altına geriledi ve kısa bir süreliğine 1 trilyon dolarlık piyasa değerini kaybetme riski yaşadı.  Dayanıklılığın ve Bitcoin’e olan ilginin devam ettiğine dair işaretlerden bir tanesi de BTC ETF’lerine akıştır.

BTC halving etkinliğine geri sayımı başladı

Nisan ayında yapılması planlanan bir sonraki Bitcoin halving etkinliği, piyasa dinamiklerine başka bir karmaşıklık düzeyi getiriyor. Daha önce, tüm halving olayları BTC fiyatının çok fazla yükselmesine neden olmuştu çünkü blok ödüllerinin yarıya indirilmesi, yeni Bitcoin’lerin azaltılması anlamına geliyordu. Bu da arzın azaltılmasıyla fiyatın yükselmesinin yolunu açıyordu. Bu etkinlik hem yatırımcılar hem de piyasa analistleri tarafından yakından takip ediliyor. Bazıları bunun en iyi kripto para birimi için başka bir yükseliş rallisi başlatabileceğine dair iddialarda bulunuyor.

Diğerlerinin yanı sıra çeşitli merkez bankalarının daha geniş ekonomik durumu ve faiz oranı kararları, BTC fiyatının yolunu belirlemede kritik öneme sahip olacak. Kripto piyasası bu belirsiz zamanlardan geçerken yükseliş iyimserliği ile düşüş eğilimi arasındaki denge hassas olmaya devam ediyor.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Zamanlamanın kritik bir öneme sahip olduğunu bilen yatırımcılar 2024 yılında yeni çıkan coinleri yakından takip ediyor. Popülerliğini gün geçtikçe artıran yeni projelerden bir tanesi de şu anda ön satış aşamasında olan meme coin dünyasının yeni oyuncusu Meme Kombat projesidir.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat (MK) – Staking ve eğlencenin yeni yolu

Kripto dünyasının dikkat çekici yeni oyuncularından biri olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine dinamik bir alternatif sunuyor. Bu yenilikçi proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı taze bir bakış açısı getiriyor.

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek yetersiz kalır; çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getirerek etkileyici bir Play-to-Earn (Oyna-Kazan) deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçerek diğer oyuncularla savaşabiliyorlar. Oyunun tadını çıkarmakla kalmayıp, aynı zamanda token kazanma fırsatı da buluyorlar. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşıyor ve kripto para dünyasını eğlenceli bir maceraya dönüştürüyor.

Projenin ekibi, oyunun uzun vadeli olmasını istedikleri için buna yönelik bir geliştirme yapmış durumdalar. Oyunu incelediğinizde, sürekli olarak geliştirilen yeni karakterlerin ve oyun modlarının olduğunu görüyorsunuz. Bunlar da devamlılığı sağlayabilecek en büyük unsurlardır. Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahip. Bunun %50’si yani, 6 milyonu ön satışa sunuldu. Her ön satış turunda token’ın fiyatı, 10 milyon dolarlık bir üst limite sahip olacak şekilde 1,667 dolar olması hedefleniyor.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumda. Kalan yüzde 10’u DEX likiditesi ve diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılacak. Yatırımcıların bu projeye olan ilgisi ile oldukça yüksek. Çünkü ön satışın başlamasından yalnızca birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Bu alternatif projenin bir parçası olmak isteyenler ön satışa göz atmak isteyebilir.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin