16 Mart Chainlink ve Bitcoin Cash fiyat analizi
16 Mart Chainlink ve Bitcoin Cash fiyat analizi

Bitcoin fiyatı düşüş trendinde: BTC için işler daha da kötüleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eylül ayının ilk haftasını bir düşüş trendi içerisinde geçiren Bitcoin fiyatı, son 24 saatte de pek iyi bir tablo çizmedi. Günlük kaybı %1’e yakın olsa da BTC’nin bir sonraki adımının ne olacağı merakla bekleniyor. Bir analist, şu an yaşananların 2018’den farklı bir geri dönüş olduğunu söylüyor.

“Bitcoin fiyatı için 2018 yılındaki ile şu anki düşüşler çok farklı.”

Rekt Capital’e göre 2018 başlı başına bir ayı piyasasıydı. Mevcut hareket ise sadece yukarı yönlü bir trendin gerilemesi.

Bu Bitcoin geri takibi, 2018 geri çekilmelerine kıyasla çok daha farklı olacak. 2018 ayı piyasasındaki BTC, yeni yılın dip seviyelerine giden yolda rahatlama rallileriyle makro düşüş trendindeydi. Bu boğa piyasasında ise BTC yeni zirvelere giden yolda küçük geri çekilmelerle genel bir yükseliş trendi içinde.

BTC/USD grafiği daha düşük zaman dilimlerinde oldukça kötü görünse de biraz geriden baktığımızda Rekt Capital ile aynı fikri taşımamak için pek bir sebep yok. Temel göstergelerden biri olan Hareketli Ortalama, varlığın uzun vadede dolar karşısında hâlâ güçlü olduğunu gösteriyor. 20, 50 ve 100 MA hala temelde bir haftalık grafikte destek görevi görüyor. Ancak hepsi günlük grafik ve saatlik grafiklerde dirençlere yöneldi.

Düşüş daha da derinleşecek mi?

10.000 dolarlık psikolojik baraj, hem ayı hem de boğa piyasalarında Bitcoin için çok önemli bir seviye. Bitcoin bir süre bu seviyenin altında kalsa da temmuz ayında yükselirken burayı geçmişti. O zamandan beri 12.000 doların üzerine fırladı ancak birkaç gündür düşüş trendinde.

Herkesin sorduğu soru, fiyatın 10.000 doların altına düşüp düşmeyeceği. Fiyat tehlikeli bir şekilde bu seviyeye yaklaşsa da bir analist bu yılın başlarında Bitcoin’in bir daha asla 4 haneli fiyatlarla işlem yapmayacağını söylemişti. Şu anda kripto topluluğu bu ifadelerin geçerli olmasını umuyor çünkü bir Forbes makalesine göre, 10.000 doların altına düşerse Bitcoin için sonun başlangıcı olabilir.

Bu arada popüler bir analist yeni Bitcoin tahmini ile gündeme bomba gibi düştü. Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin