Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı
Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı

Bitcoin fiyat volatilitesi son durumu ile dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyat volatilitesi (aşırı dalgalanma) düşmeye devam ediyor. Yapılan ölçümler ise Bitcoin volatilitesinin 15 ayın en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Haftanın en yüksek ve en düşük fiyatı arasındaki fark baz alınarak hesaplama yapıldığında, geçen hafta haftalık volatilitenin 317 dolara düştüğünü görüyoruz.  Bu rakam, Btifinex’den alınan verilere göre Temmuz 2017’nin ilk haftasından beri görülen en düşük dalgalanma olarak kayda geçti.

Bitcoin fiyat volatilitesi yılın da en düşük seviyelerinde

Daha da önemlisi, önde gelen kripto para, sırasıyla önceki iki haftada 498 dolar ve 741 dolarlık bir işlem aralığına sahipti. Veriler, BTC’nin sürekli olarak daralan bir fiyat aralığında sıkıştığını ve teknik olarak belirleyici bir hareketin geciktiğini gösteriyor.

Diğer Bitcoin fiyat volatilitesi ölçümleri de benzer bir algıyı yansıtıyor. Örneğin, Bollinger bant genişliği geçen hafta Aralık 2016’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu hareketsiz işlem görünümü hem boğaların hem de ayıların kenarda beklediğini ve piyasanın dominant kripto parası ile girilen işlemlerin azlığını yansıtıyor.

Yazımız yayına hazırlanırken ise BTC, Bitfinex’te 6.680 dolardan el değiştiriyor ve 24 saatlik bazda sadece yüzde dolar karşısında yüzde 1,28 oranında değer kazandığını görüyoruz.

Bitcoin haftalık grafiği

BTC, haftalık grafikte de görüldüğü gibi, Eylül ayının üçüncü haftasında 6,100 dolarda bir destek buluyor. Ve sonrasında yukarı yönlü muazzam bir ivme kazanıyor.

Özellikle, kripto para, pazarda kararsızlığa işaret ederek geçen hafta bir doji mumu (hemen hemen aynı fiyattan açılıp kapanan mum) oluşturdu. BTC’nin geçen haftaki zirve olan 6,741 doların üzerinde bir değer elde etmesi ise büyük bir yükseliş hareketinin olasılığı artacak gibi gözüküyor. Öte yandan, geçen haftanın dip seviyesi 6.424 doların altında bir hamle ise bu sefer satış baskısının artması yönünde bir aksiyona neden olabilir.

BTC/USD günlük grafiği

Günlük grafikte, yatay işlem, BTC’yi Temmuz yüksek seviyelerinden aşağı doğru azalan bir düşüş trendine soktu.

Ayılar da Boğalar da kenarda bekliyor gibi

Eğer BTC önümüzdeki 48 saatte bant hareketine devam ederse, düşüş trend çizgisi ihlal edilecek. Ancak teknik analize göre, düşen trend çizgisinin yana doğru kırılması bir kopma olarak algılanmamalı. Eğilim çizgisi barajının üzerinde hızlı ve kararlı bir yükselişin görülmesi ise ana trendin yukarı döndüğünü işaret edebilir.

Günlük grafik aynı zamanda, düzensizlik endeksinin (choppiness index) yüzde 61,8 seviyesinin altına düştüğünü gösteriyor. Bu durum, BTC’nin büyük bir yükseliş ya da düşüş hareketinin ilk aşamalarında olabileceğini gösteriyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin