featured

Bitcoin fiyat analizi: Bitcoin Minetrix önemli bir kilometre taşına ulaşırken BTC rallisi devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yatırım aracının dip ve tepe fiyatlarını gösteren Fibonacci grafiğine göre Bitcoin, RSI seviyelerinin “aşırı alım” durumuna işaret etmesiyle 36.000 doların hemen altında bir zorlukla karşı karşıya.

Bu hafta başında 2023’ün en yüksek seviyesi olan 35.000 dolara ulaştıktan sonra boğalar piyasadaki BTC miktarının büyük oranını elinde tutmaya devam ederken Bitcoin fiyatı bir süredir 34.500 dolarda konsolide oluyor. Bu yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı 34.704 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin rallisi devam edecek mi?

Geçtiğimiz hafta başından bu yana Bitcoin’in değerindeki artış, birçok araştırmacının hemfikir olduğu gibi ETF haberlerinden kaynaklanıyor. Bu noktada kilit soru doğuyor. ETF’lerin onaylanmasının bazı yatırımcıların kâr elde etmesini tetikleyip tetiklemeyeceği.

Dolayısıyla BTC, spot BTC ETF’si ABD piyasasına girdiğinde rallinin devam edip etmeyeceğine dair bir kararsızlıkla karşı karşıya kaldı. Lider dijital para birimi bu hafta yüzde 16 artış gösterdi ve hatta kısa bir süreliğine 2022’den beri ulaşmadığı bir seviye olan 35.000 doları aştı. Bu seviye birçok yatırımcı için kilit nokta sayılıyordu. Bu duruma karşı uzun vadeli Hazine getirilerinin yükselmesi ve yakın zamanda başlayan İsrail-Filistin savaşının yarattığı jeopolitik belirsizliklerin derinleşmesi hisse senedi piyasaları zorlanıyor.

Mevcut makro koşulların ortasında BTC ve kripto paralar, ABD hisse senetleri gibi diğer riskli varlıklardan ayrışmış durumda. Ancak Bitcoin’in ABD hisse senetlerine kıyasla gösterdiği üstün performansın ne kadar devam edeceğini görmek ilginç olacak.

Buna karşın sosyal ticaret platformu Alpha Impact’in kurucu ortağı Hayden Hughes Bloomberg’e BTC rallisi ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Piyasalar BTC spot ETF onayını fiyatladı ve onaylanması halinde bir haber satma olayı bekliyorum”.

Bitcoin teknik analizi

Fibonacci oranları ise 36.000 dolar seviyesinin hemen altında Bitcoin toparlanması için potansiyel bir zorluğu vurgulamaktadır. Bu bölge Bitcoin’in Kasım 2022’ye kadar olan bir yıllık düşüşünün yüzde 38,2 Fibonacci geri çekilmesi ile işaretlenmiştir.

Bitcoin

BTC için bir momentum göstergesi olan haftalık göreli güç endeksi (RSI) kısa süre önce 2021’den bu yana ilk kez 70 seviyesini aştı. RSI değerinin 70’in üzerinde olması tipik olarak “aşırı alım” olarak kabul edilir ve bu da son zamanlardaki yüzde 10’luk gün içi artışlara benzer hızlı yükselişlerin yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu gösterebilir.

Kripto para opsiyon borsası Deribit’ten alınan veriler, BTC’nin yıl sonuna kadar 40.000 dolara ulaşmasına yönelik yükseliş bahislerinde önemli bir birikim olduğunu gösteriyor. Bu, mevcut fiyat seviyelerinden yüzde 16’lık bir artışı temsil edecektir.

2020’ye kadar yaklaşık 10 kat kripto-altın katsayısı ile önceki direnç seviyesi, daha kalıcı bir dönüşüme doğru kayıyor olabilir. ABD spot BTC ETF’lerinin yakında onaylanması, BTC’nin giderek ana akımın bir parçası haline gelmesiyle konumunu daha da sağlamlaştıracak ve potansiyel olarak altının göreceli konumunu aşındıracaktır.

BTC yatırımcısı için alternatif bir seçenek: Bitcoin Minetrix

Yatırımcılar için iyi bir alım fırsatı hâline gelen BTC’nin yanında BTC madenciliği de ilgi çekiyor. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) sıradan insanların merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasını sağlayan çığır açan bir bulut madenciliği platformu olarak hizmet veriyor. Platform, üçüncü taraf bulut madenciliği dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırarak kullanıcılara madencilik operasyonları üzerinde tam yetki verir.

Bunun yanında Bitcoin Minetrix önemli bir kilometre taşına daha ulaştı! 2.200.000 doların üzerinde birikim toplandı. Ayrıca yüksek güvenlikli BTCMTX tokenlerinin piyasaya sürüldükten sonra 10 kat fiyat artışı göstereceğini tahmin ediyor.

Sizde şimdi Bitcoin Minetrix’i satın alın. 

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin