Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı
Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı

Bitcoin fiyat analizi: BTC kısa vadeli destek seviyelerini test etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, 7.695 dolarda zirve gördükten sonra gelen satışlarla günlük destek seviyelerini kırarak günlük son destek seviyesi 7.265 dolara kadar düşüş yaşadı.

Bitcoin fiyat analizi

BTC/USD paritesi zirve seviyesinden yüzde 5,5 oranında düşüş yaşadıktan sonra bir miktar toparlanmayla şu an 7.320 dolar seviyesinde bulunan EMA20 değerinin hemen üzerinde 7.330 dolar da fiyatlanıyor. Son düzeltme hareketi, dün belirlediğimiz Fib 0,786 değerine kadar gerçekleşti. Bu değerin kırılması kısa vadeli yükseliş trendinin bozulması neden olabilecekti. Şu an için 7.265 dolarda bulunan kritik desteğin korunduğunu görüyoruz.

Son zirve (7.695 dolar) ve son dip (7.265 dolar) referans alınarak Fibonacci düzeltme seviyelerini güncellediğimizde toparlanma için Fib 0,144 değerinin üzerinde bir kapanışa ihtiyaç olduğunu görüyoruz. 7.327 dolar değeriyle aynı zamanda EMA20 kesişmesi bu noktanın önemli bir pivot seviye olduğunu gösteriyor. Yükseliş yönlü bir sonraki durak ise Fib 0,382 değerine denk gelen 7.429 dolar. Bitcoin’in gün içerisinde bu seviyeyi test etmek için hareket etmesi muhtemel.

Diğer önemli direnç seviyeleri ise Fib 0,50’ye denk gelen 7.480 dolar ve Fib 0,618’in bulunduğu 7.531 dolar olarak görülüyor.

Düşüş senaryosunda 7.320 doların altında bir 4 saatlik kapanış durumunda Bitcoin’in ilk durağı 7.265 dolar olacaktır. Bu seviyenin kırılması durumunda ise 7.100-7.000 dolar aralığına bir geri çekilme görebiliriz.

Önemli teknik göstergeler

Önemli bir osilatör olan stokastik RSI, şu an 4 saatlikte aşırı satım bölgesine geçmiş durumda. Bu bölgeden yukarı doğru bir hareket yükseliş hareketini tetikleyebilir. RSI göstergesi ise 53 seviyesiyle hala yükseliş trendinin gücünü koruduğunu gösteriyor.

MACD göstergesi ise şu an negatif bölgeye düşmüş durumda. Mevcut pivot seviyesinin korunamaması durumunda aşağı yönlü hareketin devamı kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bu duruma göre 7.320-300 dolar aralığı BTC için gün içi en kritik bölge olacak diyebiliriz.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin