1 Mayıs Bitcoin analizi: BTC hisse senedi piyasasını takip ediyor
1 Mayıs Bitcoin analizi: BTC hisse senedi piyasasını takip ediyor

Bitcoin fiyat analizi: BTC için gözler 4.200 dolar hedefinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin yaklaşık bir ay önce test ettiği 4200 dolar direncini yeniden deneme yoluna girmiş gözüküyor. Şubat ayı başındaki yükseliş hareketi blok alışlar ile gerçekleşmişken, Mart ayında şahit olduğumuz yükseliş ivmesinin daha ağır fakat daha sağlam şekilde ilerlediğini görüyoruz.

Bitcoin, 23 Şubatta son blok yükselişini yaptıktan sonra 24 Şubat tarihinde 4.200 doları test etti. Fakat bu noktadan gelen ani ve büyük miktarlı satışlarla hızlı bir şekilde 3.712 dolara kadar gerilemişti. Daha sonra bir kez denendiğini göreceğimiz bu seviyenin 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelmesi, 100 günlük trend çizgisinin Bitcoin’in dip seviyeleri için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

BTC/USD günlük grafiği

Zira 24 Şubat hareketi gibi –aynı büyüklükte olmasa da- 4 Mart tarihinde yaşanan gerileme de o zamanki 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 3.670 dolarda sonlanmıştı.

4200 dolar yolundaki dirençler

5 Mart tarihi itibarıyla ise BTC’nin bu ortalama değerinden destek alması ile ağır fakat sağlam şekilde yükseldiğini görüyoruz. Mevcut yükseliş trendinin ivmesi ise 14 Mart tarihinde yaşanan fiyat hareketliliği artış gösteriyor. Öyle ki Mart ayının ortasına 3.920 ile 3.810 dolar arasında salınım gösteren fiyatın aşağı yönlü esnekliğin sert olduğu görüldü. Ve alım satım işlemleri sonucu fiyatın bu sefer 4 saatlik görünümde 100 mumluk hareketli ortalama üzerinde kalması ile daha dik bir yükseliş trendine girdiği görülüyor.

Devam eden fiyat hareketlerinde ise 4.000 doların üzerinde kalma konusunda biraz zorluk yaşayan Bitcoin’in bugün itibarıyla bu seviyeyi kazanmaya en yakın olduğu durumu görüyoruz. Bitcoin fiyatının dün kırmayı başardığı 4.030 dolar direncinin üzerinde bugünde bir kapanış görmemiz durumunda muhtemelen yükselişi hızlanarak 4.100 dolar doğru bir hareket başlayabilir.

4.100 dolar seviyesi de başarılı bir şekilde kazanılabilirse, Bitcoin’in daha önce Aralık 2018 ve geçtiğimiz Şubat ayında denediği 4.200 dolar direncini yeniden test edebileceğini görebiliriz. Şu anki mevcut görünüm bunun mümkün olabileceğini gösteriyor.

Teknik göstergelere baktığımızda böyle bir trend için MACD ve RSI hazır gözükürken, Stokastik RSI’nın aşırı alım bölgesindeki konumu kafaları karıştırıyor. Sonuç olarak, Bitcoin, olumlu gelişmelerin yaşanması durumunda ve düzeltme hareketlerinin sınırlı kalması ile dalgalı bir yükseliş göstererek 4.200 dolar seviyesine ulaşılabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin