Ünlü CEO'dan enteresan Bitcoin tahmini:
Ünlü CEO'dan enteresan Bitcoin tahmini: "Fiyat sonsuza kadar artabilir"

Bitcoin fiyat analizi: BTC için beklenen yön ve takip edilecek seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı 60.382 dolara düştükten sonra kısa süre içerisinde toparladı. Bu düşüşler sürdürülür olmadığı için satın alma baskısının bir işareti anlamına geliyor. Yani bu bir yükseliş olayıdır diyebiliriz.

Teknik göstergelere göre, kısa ve uzun vadeli hareketli ortalamalar (MA) tarafından oluşturulan MACD, art arda 14 alt histogram çubuğu (siyah daire) oluşturdu. Bu, kısa vadeli hareketli ortalamanın yavaşladığını gösteriyor.

Bununla birlikte, bir momentum göstergesi olan Göreceli Güç Endeksi (RSI), devam eden düşüşün ardından görünüşte 50 seviyesinin üzerine çıktı. Bu, momentumun hâlâ yükselişte olduğunun bir işareti. Bu nedenle, günlük zaman diliminde fiyat hareketi yükselişe geçerken, teknik göstergeler ise karışık.

BTC channel

Bitcoin altı saatlik grafikte fiyatın alçalan bir paralel kanaldan çıktığını ve sonrasında bunu destek olarak doğruladığını görüyoruz. Bu sebeple tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri devam eden düzeltme aşamasının tamamlandığını söyleyebiliriz.

O tarihten itibaren BTC yükselen bir destek çizgisini takip ediyor. Dün yaşanan fiyat hareketleri, hem destek çizgisi (yeşil simge) hem de 61.270 dolar (siyah) olan 0.618 Fib geri çekilme destek seviyesi ile aynı zamana denk geldi.

BTC channel

BTC için temel direnç ise 63.530 dolarda yer alıyor. Bu hem yatay bir direnç alanı hem de 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesidir (beyaz). Belirtilen seviyede bir kırılma yaşanırsa eğer hızlı bir yükselişin başlangıcı olabilir.

Bitcoin dalga sayısı fiyat için ne anlama geliyor?

Dalga sayısı, BTC’nin birinci dalganın (turuncu) beşinci alt dalgasında (siyah) olduğunu gösteriyor. Bu, BTC’nin kısa vadede düzeltmeden önce muhtemelen bir kez daha fiyat artışı yaşayacağı anlamına geliyor.

Yerel bir zirve için bir hedef 73.000 dolar civarında yer alıyor. Bu hedef, dördüncü alt dalgada (siyah) 1,61 harici Fib geri çekilmesi ve 1 ile 3 dalgalarının (beyaz) projeksiyonu kullanılarak bulunur.

BTC Waves

Diğer olasılık, BTC’nin 1-2/1-2 dalga oluşumunda olabileceği yönünde. Bu durumda, şu anda üçüncü dalgada, bu da artışın hızla hızlanabileceği anlamına geliyor. Bu olasılıkta BTC, başka bir düzeltme aşamasından önce tüm zamanların en yüksek seviyesine tekrar yükselebilir.

Her iki olasılık da BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselmesinin muhtemel olduğunu ve uzun vadeli bir yükseliş eğiliminde kaldığını gösteriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Akdeniz mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin